Afbeelding
Ontdek 'De Generatie' op 2 maart: een voorstelling over ouderenrechten
Actueel

Ontdek 'De Generatie' op 2 maart: een voorstelling over ouderenrechten

26 januari 2024

Op 2 maart kan je in de Tinnenpot in Gent de indrukwekkende theatervoorstelling ‘De Generatie’ zien. Daarin nemen oudere acteurs het woord om met creativiteit en vastberadenheid respect te eisen voor hun mensenrechten.

De acteurs zijn van een ‘stille generatie die genoeg gezwegen heeft’, klinkt het in de voorstelling. De jongste acteur is 65, de oudste is 90. Ze ergeren zich aan de manier waarop de samenleving hen uitsluit en discrimineert, enkel en alleen omdat ze oud zijn. Wat ze aankaarten, kennen we als ageism.

Een voorbeeld van ageism zijn de verkleinwoorden die sommige mensen gebruiken wanneer ze met ouderen praten. De acteurs van ‘De Generatie’ doen daarom op het podium hun gesprekspartners na: ‘Allez kom, Marcelleke, pakt ne keer uw pilleke’ en ‘Kom wa dichter met uw stoelke, anders wordt het hier een boelke’.

‘De Generatie’ kreeg al veel lovende reacties toen de voorstelling in het voorjaar te zien was in onder meer Kortrijk. Nu heb je de kans om zelf deze vertoning mee te maken in Gent.

Boek je ticket dus snel en ervaar op 2 maart de kracht van podiumkunst om maatschappelijke thema's aan te kaarten. ‘De Generatie’ is niet alleen een voorstelling; het is een kans om bewustwording te vergroten en vooroordelen tegen te gaan.

Koop hier je ticketLocatie: Tinnenpot, Gent

Datum: 2 maart

Startuur: 20.00 uur

‘De Generatie’ is een theatervoorstelling van Grijs aan Zet, een project van Avansa Mid- en Zuidwest, theatercollectief Het Bataljong en Amnesty International Vlaanderen.

Grijs aan Zet werkte niet alleen aan een theatervoorstelling, maar heeft ook een boek en organiseert onder meer panelgesprekken, een studiedag en lezingen. Meer info over het project via grijsaanzet.be.

Lees ook

Meer nieuws