Honduras: aanhouding in onderzoek naar moord op Berta Cáceres

Honduras: aanhouding in onderzoek naar moord op Berta Cáceres

Persbericht

2 maart 2018, exact twee jaar na de moord op de Hondurese activiste Berta Cáceres, is Roberto David Castillo, de president-directeur van Desarrollos Energéticos SA (DESA) opgepakt voor betrokkenheid bij de moord. DESA is het bedrijf dat de dam bouwde waartegen Berta Cáceres actievoerde. 

In reactie op dit nieuws zegt Erika Guevara-Rosas van Amnesty International: "Het is hoog tijd dat de mogelijke rol van senior-medewerkers van DESA bij de brutale moord op Berta Cáceres onderzocht wordt. Maar het mag hier niet bij blijven. De autoriteiten moeten ervoor zorgen dat iedereen die betrokken is bij de moord op Berta Cáceres, berecht wordt in een eerlijk proces."

"Vorig jaar al had een team van internationale experts bewijzen dat enkele hooggeplaatste regeringsmedewerkers en leidinggevenden bij DESA betrokken waren bij de moord. De Hondurese autoriteiten moeten het onderzoek nu voortzetten. Als er voldoende bewijsmateriaal is, moeten alle betrokkenen in staat van beschuldiging gesteld worden, ook diegenen die de opdrachtgevers zijn.