Amnesty-dag

Amnesty-dag

INFORMEER Je &
laat je inspireren
VOOR MENSENRECHTEN!

Verwacht je aan boeiende ontmoetingen met medesupporters en sprekers die actuele mensenrechtenkwesties glashelder toelichten en het debat gepassioneerd aangaan. Ontdek hieronder het volledige programma.

 

 

INFOSESSIES


 zaterdag 2 OKTOBER 2021
 ZEBRASTRAAT 32, gent 

XinjIang en de Oeigoeren - Hoe is het zo ver kunnen komen? 

Gedwongen sterilisatie, seksueel geweld, brainwashing en foltering: de praktijken waarover Oeigoeren in Xinjiang getuigen zijn hartverscheurend. Een ding is zeker: de internationale gemeenschap kan hier niet langer meer van wegkijken. Tijdens deze sessie gaat MO*journalist John Vandaele in gesprek met Amnesty's China-specialist Stijn Deklerck over de situatie van de Oeigoeren. 

 


 

hongarije bekent kleur - hoe gaan we verder met ons activisme?

In Hongarije worden de LGBTI+-gemeenschap en minderheden zoals daklozen en Roma geconfronteerd met een groeiend klimaat van haat en agressie. Maar waar negativiteit heerst, groeit de tegenbeweging van solidariteit mee: nooit eerder waren er meer deelnemers aan de Budapest Pride dan dit jaar. Hongaarse activisten komen op bezoek en delen hun ervaringen om samen te bekijken hoe de strijd voor mensenrechten er beter georganiseerd kan worden. 

WORKSHOPS

 

 


emotionele veerkracht in activisme

Voel jij als activist de grond soms onder je voeten wegzakken bij het lezen van de vele berichten over voortdurend onrecht? Vraag jij jezelf wel eens af wat voor zin je inspanningen hebben? In deze workshop reiken we je tools aan om als activist veerkrachtig te blijven terwijl je werkt aan een rechtvaardige wereld.

 WIT BONDGENOOTSCHAP

Hoe kan je als witte persoon een bondgenoot zijn in de strijd tegen racisme? De Black Lives Matter-protesten brachten deze vraag nog sterker naar voren. In deze interactieve sessie gaan we op zoek naar antwoorden om een actief bondgenootschap te bieden dat het debat vooruit helpt.

 De workshop wordt gegeven door jeugdcriminoloog Joseph El Bacha, oud-politieagent 

 

 

 

 

 60 JAAR AMNESTY.

 


een blik OP het verleden

Een van de pioniers die mee aan de wieg stond van Amnesty Vlaanderen is Willy Laes. Wil je weten hoe het ooit allemaal begon? Kom dan luisteren naar zijn inspirerend verhaal. Laes was de eerste Vlaamse voorzitter van Amnesty en schreef het boek Mensenrechten in de Verenigde Naties. 


 

een blik OP de toekomst

Tijdens deze sessie vertellen leden Hildegarde Vandenhove en Michael Merrigan van het Steunpunt Internationaal Beleid je meer over Amnesty's nieuwe meerjarenstrategie.

 

 

 

 

Kom je voor de eerste keer naar de Amnesty-dag?

Dan is het Amnesty ABC voor starters een absolute aanrader. Directeur Wies De Graeve geeft je tijdens deze sessie een introductie tot Amnesty's mensenrechtenwerk in Vlaanderen en de rest van de wereld. 

 

 

 

Schrijf je in voor je favoriete sessies

10u30 - 12u00
15u - 16u30
Na de (gratis) lunch ontvangt bestuurslid Sixtine Berard een aantal (on)bekende Amnesty gezichten in de sofa en gaat op zoek naar de mooiste anekdotes van de voorbije 60 jaar.
Hartelijk welkom op ons feestelijk avondprogramma (vanaf 17u)

Privacy

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om spam-inzendingen te vermijden.