Rang Lai Mro vrij op borg

Rang Lai Mro vrij op borg

Goed nieuws
Sinds 8 januari 2009 is Rang Lai Mro opnieuw vrij op borg. Het hooggerechtshof in Bangladesh had zijn vrijlating bevolen.

Rang Lai Mro is leider van de Mro, een van de inheemse volkeren in Bangladesh. Op 22 februari 2007 werd hij opgepakt voor wapenbezit zonder vergunning. Na een oneerlijk proces werd hij vier maanden tot 17 jaar cel veroordeeld. Tijdens het proces mocht de verdediging geen getuigen oproepen en werd het bewijs voor een wapenvergunning genegeerd.

Rang Lai Mro werd tijdens zijn voorarrest gemarteld in het legerhoofdkwartier. Hij moest hiervoor verzorgd worden in het ziekenhuis van Bandarban. De dokters stelden er vast dat hij een hartaanval had gehad. Zonder de nodige medische behandeling werd hij terug naar de gevangenis overgebracht. Sinds oktober 2007 werd zijn gezondheid steeds slechter. In het ziekenhuis van Bandarban stelden de artsen vast dat hij naar een ander ziekenhuis met betere apparatuur overgebracht moest worden. Rang Lai Mro werd echter weer teruggestuurd naar de gevangenis.

hier niet op duwen