Focus op Vrouwen maart 2010

Focus op Vrouwen maart 2010

Uit de beweging

De editie van maart 2010 van Focus op Vrouwen, de driemaandelijkse nieuwsbrief van het Amnesty International Vrouwenrechtenteam.

Editoriaal

Het nieuwe jaar is al even ingezet. Het belooft een jaar te worden waarin de campagne rond menselijke waardigheid tot volle ontwikkeling zal komen. Ook op vlak van vrouwenrechten. Vrouwen maken met meer dan 70 procent immers de grootste groep mensen uit die in armoede leven. Samen verdienen vrouwen slechts 10 procent van het wereldinkomen, terwijl ze twee derde van het werk leveren. Drie kwart van de volwassen analfabeten ter wereld is vrouw. Vele vrouwen zitten letterlijk gevangen in de ‘val’ van de armoede.

Het vrouwenrechtenteam van Amnesty Vlaanderen komt daarom in actie! Dit voorjaar staan er enkele boeiende projecten op de agenda. De internationale vrouwendag van 8 maart blijft een centrale plaats innemen binnen het werk van Amnesty International. In samenwerking met het landenteam Grote Meren wordt een fototentoonstelling georganiseerd rond seksueel geweld tegen vrouwen in de Democratische Republiek Congo. Op zondag 7 maart wordt het startschot gegeven met een heuse vernissage in de Sint-Niklaaskerk te Gent. Nadien trekt de tentoonstelling doorheen het Vlaamse land.

Ook op zaterdag 8 mei, aan de vooravond van Moederdag, zoeken we het publiek op. Op Moedernacht willen Sensoa en Amnesty Vlaanderen samen een eerbetoon brengen aan alle vrouwen die het leven lieten in het kraambed. Met een tol van één vrouwenleven per minuut blijft moedersterfte één van de meest acute vrouwenrechtenschendingen ter wereld. Door middel van debatten, documentaires, getuigenissen en een streepje muziek willen we aandacht vragen voor dit probleem.

Focus op Vrouwen ontvangen?

Schrijf je in op de digitale versie van Focus op Vrouwen via de rechterkolom op deze pagina.
Focus op Vrouwen op papier ontvangen? Stuur een e-mail met je naam en adresgegevens naar KrisL@aivl.be en vermeld 'Inschrijving Focus op Vrouwen'. 
Verwante berichten en acties: 
Auteur: 
Themateam Vrouwenrechten