Focus op Vrouwen juni 2011

Focus op Vrouwen juni 2011

Uit de beweging

De editie van juni 2011 van Focus op Vrouwen, de driemaandelijkse nieuwsbrief van het Amnesty International Vrouwenrechtenteam.

Editoriaal

Op 8 mei zetten vrijwilligers van Amnesty Vlaanderen moeders letterlijk in de bloemetjes. Naar aanleiding van Moederdag schonken zij vrouwen een bloem met daaraan een steunkaart voor twee Mexicaanse inheemse vrouwen. Zo konden deze vrouwen op hun beurt andere moeders een hart onder de riem steken. Deze positieve boodschap vormde meteen de aanleiding voor ons dossier van Focus op Vrouwen. Op vele plaatsen ter wereld blijven moeders immers strijden voor gerechtigheid voor hun verdwenen kinderen. We brengen hulde aan het moederschap én aan deze moeders door hun verhaal levendig te houden. Dat moeder zijn niet enkel met blijdschap gepaard gaat, kunnen we ook lezen in het nieuwe rapport van Save the Children. In State of the World’s Mothers 2011 worden 164 landen beoordeeld op hun toegankelijkheid tot gezondheidszorg, onderwijs en economische mogelijkheden voor moeders.

Welk belangrijk vrouwenrechtennieuws kunnen we jullie verder melden? Op 7 april werd binnen de Raad van Europa een nieuw verdrag aangenomen over de preventie en bestrijding van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld. En hoe zit het eigenlijk met de loonkloof tussen mannen en vrouwen in België? Je leest het in deze Focus!

Wie zin heeft in actie, kan de Nicaraguaanse meisjes en vrouwen steunen via de solidariteitsactie van Amnesty International ‘Vlinders van de Hoop’. Tot slot bieden we je een boeiende bespreking aan van Die Fremde. Deze veelbesproken en warm onthaalde film over eergerelateerd geweld laat weinigen onberoerd. Veel lees- en kijkplezier!

 

Focus op Vrouwen ontvangen?

Schrijf je in op de digitale versie van Focus op Vrouwen via de rechterkolom op deze pagina.

Focus op Vrouwen op papier ontvangen? Stuur een e-mail met je naam en adresgegevens naar [email protected] en vermeld 'Inschrijving Focus op Vrouwen'.

Meer informatie: 
Auteur: 
Themateam vrouwenrechten
hier niet op duwen