Charlotte: "activisme is een remedie tegen bitterheid"

Charlotte: "activisme is een remedie tegen bitterheid"

Uit de beweging

Charlotte Mavandalt was een van Amnesty's supergeëngageerde jongerenactivisten toen ze 23 was en rechten studeerde aan de VU Brussel. “Vrijwilliger worden was een van de betere beslissingen in mijn leven. Ik krijg meer dan ik geef: mensen ontmoeten, elke dag iets bijleren,... Het is mijn remedie tegen bitterheid.”

Sinds december 2011 was Charlotte voor Amnesty aan de slag in de groep Brussel Vijfhoek. Daarnaast was ze ook actief in een studentenvereniging en een organisatie die zich bezighoudt met het belang van onderwijs voor een betere verstandhouding  tussen de volkeren.

Vrijwilliger bij Amnesty werd ze omdat ze het concept erachter fantastisch vindt. 

“Als burger ben ik verontwaardigd omdat een mensenrecht van iemand anders niet nageleefd wordt. Oplossing? Ik neem een pen en papier, deel mijn verontwaardiging mee aan de betrokken overheid en eis dat die overheid er iets aan doet. Fantastisch toch?” 

“Een tweede reden is dat ik het liefst van al van mijn hobby een voltijdse job wil maken. Maar mocht het niet lukken: ik ben en blijf Amnesty-activiste."

Grote voldoening

“Ten derde vind ik mensenrechten verdedigen, oplossingen vinden voor gewapende conflicten maar ook dergelijke conflicten voorkomen, zeer belangrijk. Het is ook de reden waarom ik rechten studeerde.

“En ik vind het nog leuk ook! Als jongerenactiviste krijg je zo'n grote voldoening. Het doet ook altijd plezier om te lezen dat onze brieven een verschil uitmaken voor de slachtoffers van onrechtvaardigheid.” 

Charlotte Mavandalt

“Nog een reden waarom ik dit zo leuk vind: mijn groep organiseert elk jaar de Schrijf-ze-VRIJdag voor enkele Nederlandstalige Brusselse middelbare scholen. Het is zooo prachtig om te zien hoe creatief en betrokken die jongeren zijn. Zij nemen actief deel aan de organisatie, schrijven brieven, debatteren in de klas met hun leerkrachten, praten er thuis over. Mensen die denken dat de jeugd van tegenwoordig voor niets goed is, zijn van harte welkom op het Muntplein in Brussel op de Schrijf-ze-VRIJdag in oktober!”

Ik doe mee

Doe mee aan onze acties. 1 minuut is genoeg om een leven te veranderen!

Heb je 1 min. tijd?

Ik doe mee

Heb je 15 min. tijd?

Ik doe mee

Heb je meer tijd?

Ik doe mee
hier niet op duwen