Voor onderwijs

Voor onderwijs

Amnesty International en mensenrechten in de klas? Hier vind je een aantal tips en hulplijnen. Wil je meer informatie over mensenrechten in je klas? Stuur een mailtje naar Nick.VandenBroucke@amnesty-international.be

Op vrijdag 20 oktober 2017 vindt een gloednieuwe Schrijf-ze-VRIJdag plaats. Leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten.

Download hier alle educatieve pakketten per leeftijd

Schrijf-ze-VRIJdag: filmpjes

We selecteerden enkele beeldfragmenten die bij het educatief pakket van de Schrijf-ze-VRIJdag 2017 gebruikt kunnen worden.

Deelnemers aan het Jongerenweekend 2014

Je bent jong en wil met anderen actie ondernemen voor de mensenrechten? Bij Amnesty International wachten we op jou!

Enkele stagiairs tijdens een Amnesty actie

Maak via een stage kennis met de strijd voor mensenrechten binnen onze organisatie.

David Van Reybrouck

PEN Vlaanderen en Amnesty International ontwikkelden samen een educatief pakket over de vrijheid van meningsuiting dat je kan gebruiken in de klas.

Theatervoorstelling 4 Real

Wie is Amnesty? Wat is Amnesty? Of heb je zoiets van: Amnewie? Op die vragen krijg je tijdens de voorstelling ‘4 Real’ van vzw Alles loopt op rolletjes een antwoord.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.