Afbeelding
Schrijfpakket

KRIJG EEN GRATIS SCHRIJFPAKKET

  • voorbeeldbrieven en bijbehorende filmpjes
  • werkvormen die doen nadenken over recht en onrecht
  • promoposters
  • kleeftattoos voor je leerlingen
  • extra’s zoals Amnesty-vlaggetjes en een succesverhalendoosje als je dat wil

Schrijf je nu in

SCHRIJVEN WERKT ECHT

Wereldwijd worden personen onterecht gevangengezet, bedreigd of mensonwaardig behandeld. Op de Schrijf-ze-VRIJdag komen we voor hen op. Niet alleen in België, maar over de hele wereld en het hele jaar door schrijven mensen brieven om gerechtigheid te eisen.

We zetten samen regeringen onder druk. Bijvoorbeeld om iemand vrij te laten die onterecht gevangenzit, om foltering te stoppen of om een discriminerende wet te schrappen.

Werkt dat dan? Zeker! Gemiddeld één op de vier schrijfacties helpt iemands leven te verbeteren. Want geen enkele regering zit te wachten op negatieve publiciteit en geen enkele regering houdt ervan als de wereld over haar schouder meekijkt.

Ontdek de succesverhalen

Schrijven wanneer het maar past

De meeste scholen deden mee aan de Schrijf-ze-VRIJdag op 2 februari 2024, maar plan je Schrijf-ze-VRIJdag gerust op een ander moment. Elke dag is een goede dag om met je leerlingen op te komen voor mensenrechten. Schrijf je in om deel te nemen en een gratis schrijfpakket te ontvangen.

Ik schrijf me in

Afbeelding
Scholieren tijdens de Schrijf-ze-VRIJdag © Amnesty International

Zin in extra engagement?

Is er animo bij je leerlingen om meer te doen voor mensenrechten? Willen ze opkomen voor mensenrechten ook na het secundair onderwijs? Laat het ons weten en dan bekijken we samen de mogelijkheden. Contacteer [email protected] voor extra actie op school of mail naar [email protected] voor info over de Amnesty-jongerenwerking vanaf 18 jaar.

Afbeelding
Helena Schoofs

Heb je een vraag?

Voor meer informatie over de Schrijf-ze-VRIJdag kan je terecht bij Helena Schoofs van het Schrijf-ze-VRIJ-team:

E: [email protected]
T: 02 669 37 37