Schrijf-ze-VRIJdag

Schrijf-ze-VRIJdag

Op vrijdag 20 oktober 2017 vond Schrijf-ze-VRIJdag plaats. Leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich in voor mensenrechten.

De Schrijf-ze-VRIJdag is een mix van mensenrechteneducatie en mensenrechtenactivisme in scholen. Onder begeleiding leren kinderen en jongeren bij over mensenrechten, en krijgen ze een kans om actie te voeren.

Mijn mening, mijn recht

Je bent vrij om jouw mening te uiten. Het maakt niet uit hoe je dat doet: mondeling, geschreven, via kunst, op het internet of via andere media. Je moet steeds in alle vrijheid je gedacht kunnen geven. Overheden moeten zich daar zo weinig mogelijk in mengen.

Het recht op vrije meningsuiting komt in steeds meer landen onder druk te staan. Daarom biedt Amnesty International tijdens Schrijf-ze-VRIJdag dit jaar informatie en methodieken om kinderen en jongeren te laten bijleren over hun recht op expressievrijheid.

Naar goede traditie kregen kinderen en jongeren de kans om actie te voeren voor mensenrechten.

 

We bieden elk jaar educatieve pakketten voor jongeren van 6 tot 18 jaar aan. Deze educatieve pakketten bestaan uit  achtergrondinformatie voor leerkrachten en methodieken met bijhorende dvd. Leerkrachten kiezen zelf welke methodieken het best aansluiten bij hun klassen.

Er zijn ook voorbeeldbrieven, voorbeeldpetities, kleeftattoos en andere actietips. Je kan de pakketten eenvoudig downloaden.

Educatief materiaal

Inschrijvingsformulier Schrijf-ze-VRIJdag

Op vrijdag 20 oktober 2017 vindt een gloednieuwe Schrijf-ze-VRIJdag plaats. Schrijf je hier in! 

Download hier alle educatieve pakketten per leeftijd

Schrijf-ze-VRIJdag: filmpjes

We selecteerden enkele beeldfragmenten die bij het educatief pakket van de Schrijf-ze-VRIJdag 2017 gebruikt kunnen worden.

Vragen?

Voor meer informatie over de Schrijf-ze-VRIJdag kan je steeds terecht bij onze jongerenwerker Nick Vanden Broucke:

E: [email protected]
T: 02 669 37 37

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

 

hier niet op duwen