Schrijf-ze-VRIJdag - 26/10/2018

Schrijf-ze-VRIJdag - 26/10/2018

Op vrijdag 26 oktober 2018 is het terug schrijf-ze-vrijdag! Leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten.

Op vrijdag 26 oktober 2018 is het terug Schrijf-ze-VRIJdag!

Leerlingen in meer dan 500 scholen zetten zich dan in voor mensenrechten.

Een nieuw jaar, een nieuw thema, een nieuwe datum! Dit jaar zullen tienduizenden kinderen, jongeren en leerkrachten zich op vrijdag 26 oktober 2018 volop inzetten voor de mensenrechten.

MENSENRECHTENVERDEDIGERS

Het draait dit jaar om de mensen die elke dag enorme risico’s nemen omdat ze opkomen voor mensenrechten. Mensenrechtenverdedigers.  

Vele mensenrechtenverdedigers worden lastiggevallen, achtervolgd, gevangengezet en zelfs gedood, enkel en alleen maar omdat ze een rechtvaardigere wereld willen. De moed die zij moeten opbrengen om elke dag hun werk te kunnen uitvoeren is op zijn minst gezegd bewonderenswaardig.

Daarom steunen we hen in hun strijd voor een rechtvaardigere wereld!

Doe mee

Doe mee met de Schrijf-ze-VRIJdag en spring samen met jouw klas mee in de bres voor mensenrechtenverdedigers van over de hele wereld!

Alle deelnemers krijgen bovendien een mensenrechtencertificaat!

Breng onze gloednieuwe pakketten in je klas!

Vanaf september worden educatieve pakketten voor twee leeftijdsgroepen voorzien: van 10 tot 14 jaar oud en van 14 tot 18 jaar oud. Na inschrijving worden deze pakketten gratis ter beschikking gesteld. Schrijf je dus snel in!

Deze pakketten bestaan uit informatie, activiteiten en filmpjes om jongeren te laten nadenken over de rol die mensenrechtenverdedigers innemen en mee te geven dat ze dit zelf ook soms (kunnen) zijn.

Vanzelfsprekend vind je er ook de voorbeeldbrieven en petities die je kan gebruiken om actie te voeren.

 

Nieuw! Lerarentraining mensenrechteneducatie en Schrijf-ze-VRIJdag

Dit jaar start Amnesty International Vlaanderen met een gloednieuw concept voor leerkrachten.

We geven namelijk een workshop van één dag waar je samen met andere leerkrachten helemaal klaargestoomd wordt om je lessen in het teken van mensenrechteneducatie en de Schrijf-ze-VRIJdag voor te bereiden. Maak zeker van de gelegenheid gebruik om te inspireren en geïnspireerd te geraken!

Deze leerrijke ervaring zal plaatsvinden op 26 september in Brussel en gaat door van 10u tot 16u.  

Schrijf je hieronder in voor deze training

 

Inschrijving lerarentraining

Vragen?

Voor meer informatie over de Schrijf-ze-VRIJdag kan je steeds terecht bij onze jongerenverantwoordelijke Nick Vanden Broucke:

E: [email protected]
T: 02 669 37 37

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.