Schrijf-ze-VRIJdag

Schrijf-ze-VRIJdag

Op Schrijf-ze-VRIJdag plaats zetten meer dan 500 scholen zich in voor mensenrechten. Met succes!

Vrijheid van meningsuiting

Op vrijdag 20 oktober 2017 vindt een gloednieuwe Schrijf-ze-VRIJdag plaats. Meer dan 500 scholen zetten zich in voor mensenrechten.

Dit jaar zal de Schrijf-ze-VRIJdag in het teken staan van het recht op vrije meningsuiting. Kinderen en jongeren zullen bijleren over dit recht en krijgen ook de kans om er actie voor te voeren.

Vrijheid van meningsuiting betekent dat jij het recht hebt om een eigen mening, overtuiging en geloof te hebben zonder dat anderen hierover controle kunnen uitoefenen.

Iedereen is vrij om zijn eigen mening te uiten, en dit op verschillende manieren: mondeling, geschreven, via kunst, op het internet, enz.

Er gelden wel enkele beperkingen (aanzetten tot haat, de veiligheid van een staat, enz.).

Schrijf je nu in voor Schrijf-ze-VRIJdag 2017

Materiaal van de vorige editie

Op deze pagina kan je verschillende materialen downloaden die aangemaakt werden voor de Schrijf-ze-VRIJdag in de afgelopen jaren.

Schrijf-ze-VRIJdag: filmpjes

We selecteerden enkele beeldfragmenten die bij het educatief pakket van de Schrijf-ze-VRIJdag 2016 gebruikt kunnen worden. De selectie filmpjes kan je hier online bekijken.

Vragen?

Voor meer informatie over de Schrijf-ze-VRIJdag kan je steeds terecht bij onze jongerenwerker Nick Vanden Broucke:

E: Nick.VandenBroucke@amnesty-international.be
T: 02 669 37 37

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.