Afbeelding
Syrië: meedogenloze bombardementen op burgers in Oost-Ghouta zijn oorlogsmisdaden
Persbericht

Syrië: meedogenloze bombardementen op burgers in Oost-Ghouta zijn oorlogsmisdaden

20 februari 2018

De Syrische regering en haar bondgenoot Rusland voeren momenteel onophoudelijk bombardementen uit op burgers in Oost-Ghouta, Syrië. Er vielen al tientallen burgerdoden en honderden gewonden.

"De Syrische regering viseert in Oost-Ghouta opzettelijk haar eigen burgers en dit met de steun van Rusland. De mensen daar hebben de afgelopen zes jaar niet alleen een wrede belegering doorgemaakt, nu krijgen ze ook nog te maken met dagelijkse bombardementen die hen opzettelijk doden en verminken. Dit zijn flagrante oorlogsmisdaden," zegt Syrië-onderzoeker Diana Semaan van Amnesty International.

Kom nu in actie. Teken de petitie en eis dat de bombardementen stoppen.


"Zes jaar lang al kijkt de internationale gemeenschap toe hoe de Syrische overheid misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden begaat met volledige straffeloosheid.

"De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet de eigen resoluties afdwingen en oproepen tot een beëindiging van de belegering van burgers en tot onbelemmerde toegang voor humanitaire hulp. De permanente leden van de Veiligheidsraad, waaronder Rusland, mogen de pogingen om de massale gruweldaden te stoppen niet meer blokkeren.

Krachtige boodschap nodig

"Het is noodzakelijk dat de Veiligheidsraad nu een ​​krachtige boodschap uitstuurt. De straffeloosheid voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid moet stoppen. De catastrofe die zich momenteel in Syrië afspeelt, is een schoolvoorbeeld van de hoge prijs die burgers betalen voor straffeloosheid.

"Alle betrokken partijen moeten zich houden aan hun verplichtingen volgens het internationaal humanitair recht. Ze moeten een veilige doorgang bieden aan burgers die het gebied willen ontvluchten en humanitaire organisaties toelaten levensreddende hulp te bieden aan de honderdduizenden mensen in nood in Oost-Ghouta."

Lees ook

Meer nieuws