Schrijfmarathon

Schrijfmarathon

schrijf mee tegen onrecht!

Wereldwijd worden mensen onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet. Vaak gebeurt dat omdat ze opkwamen voor hun rechten of voor die van iemand anders. Tijdens de Schrijfmarathon willen we dit onrecht stoppen.   

Daarom schrijven mensen wereldwijd elk jaar in december miljoenen brieven voor 10 personen of groepen uit 10 verschillende landen.   

KOM NU IN ACTIE VOOR DEZE MENSEN 

VEROORDEELD VOOR HET VERDEDIGEN VAN VEILIGE ABORTUS 

Justyna hielp een vrouw in Polen die een veilige abortus nodig had. Daarvoor werd ze gestraft met 8 maanden gemeenschapsdienst. Die veroordeling maakt de toegang tot veilige abortus moeilijker. De procureur-generaal in Polen moet zorgen dat Justyna’s veroordeling vernietigd wordt. 

 

ZIT DRIE DECENNIA IN DODENCEL NA GEBREKKIG PROCES 

Rocky, een zwarte man met een verstandelijke beperking, zit al 30 jaar in de dodencel in Alabama in de Verenigde Staten. In zijn proces zaten tegenstrijdige verklaringen. Een rechter legde hem de doodstraf op. Zijn executie kan snel plaatsvinden, tenzij de gouverneur van Alabama hem gratie verleent. 

 


 

Liever zelf een brief Schrijven?


 

VIND een Schrijfmarathon bij jou in de buurt

Organiseer je zelf liever geen Schrijfmarathon, maar wil je wel meeschrijven op een andere plek? Bezoek dan één van de vele Schrijfmarathons:
 


 

Mohamed Baker - (c) Hossam Sarhan

Mohamed Baker - (c) Hossam Sarhan

Ik dank iedereen voor alle steun die ik heb gekregen. De mensen die deelnamen aan Amnesty’s Schrijfmarathon deden veel meer dan ik had verwacht en dat zal ik nooit vergeten.
- Mohamed Baker, vrij in 2023
Jullie gaven me hoop op de gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid die in elk volk en elk land moet zegevieren.
- Bernardo Caal Xol, vrij in 2022
Bernardo Caal Xol (c) James Rodriguez - Amnesty International

Bernardo Caal Xol (c) James Rodriguez - Amnesty International

ZET JOUW SCHRIJFACTIE IN DE KIJKER!

Thuis brieven schrijven in je eentje of met vrienden, een schrijfstand opstellen met collega's op het werk of een schrijfactie organiseren met de plaatselijke bibliotheek?

hier niet op duwen