Schrijfmarathon

Schrijfmarathon

schrijf mee tegen onrecht! 

Wereldwijd worden mensen onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet omdat ze deelnamen aan een vreedzaam protest of op een andere manier opkwamen voor hun rechten. Tijdens de Schrijfmarathon willen we dit onrecht stoppen. Daarom schrijven mensen elk jaar in december wereldwijd miljoenen brieven voor 10 personen.

 

kom nu in actie voor deze mensen

ONTVOERD, MISHANDELD EN VASTGEZET VOOR HUN PROTEST

De drie vriendinnen Cecillia, Netsai en Joanah werden ontvoerd, mishandeld en vastgezet nadat ze een demonstratie leidden in Zimbabwe. Ze riskeren nu jaren celstraf. 
 

 

GEFOLTERD EN ONTERECHT IN DE CEL NA VREEDZAAM PROTEST

Mensenrechtenverdediger Nasser Zefzafi uit Marokko zit een celstraf van 20 jaar uit omdat hij vreedzaam opkwam voor verandering. In de gevangenis werd hij gefolterd en zijn gezondheid gaat achteruit.

 

milieuactivist Shahnewaz riskeert celstraf

Shahnewaz werd gearresteerd voor zijn Facebookbericht over de vernietiging van het milieu in zijn regio. Hij werd 80 dagen vastgehouden op basis van de repressieve Digitale Veiligheidswet van Bangladesh. 

10 jaar cel VOOR actie TEGEN Russische INVASIE

Aleksandra verving prijskaartjes in een supermarkt in Sint-Petersburg door kleine papieren etiketten met feiten over de invasie in Oekraïne. Ze zit vast onder erbarmelijke omstandigheden.
 

 

Liever zelf een brief schrijven?

Het werkt écht! Want straks worden honderdduizenden brieven en handtekeningen uitgestuurd, ook die van jou. Postzakken vol protestbrieven uit alle hoeken van de wereld komen bij machthebbers terecht. Probeer dat maar eens te negeren! Dus: hoe meer mensen brieven schrijven of petities tekenen, hoe groter de kans dat we het onrecht kunnen stoppen.

 

 


 

Die enorme steun heeft me overeind gehouden. Dankzij jullie acties, jullie brieven en jullie steunberichten ben ik eindelijk vrij. Nu vraag ik jullie om hetzelfde te doen voor andere slachtoffers van onrecht.
- Germain Rukuki, vrij in 2021

hier niet op duwen