Schrijfmarathon

Schrijfmarathon

kom in actie en schrijf mee tegen onrecht!

Wereldwijd worden mensen onterecht vervolgd, geïntimideerd of gevangengezet. Vaak gebeurt dat omdat ze opkwamen voor hun rechten of voor die van iemand anders. Tijdens de Schrijfmarathon willen we dit onrecht stoppen.  

Daarom schrijven mensen wereldwijd elk jaar in december miljoenen brieven voor 10 personen of groepen uit 10 verschillende landen.  

Wil je ook mee doen met deze schrijfcampagne? Bestel op deze pagina jouw schrijfpakket en schrijf een brief tijdens onze wereldwijde Schrijfmarathon in december. Je kiest dan zelf een dag om met jouw vrienden, buren, familie of collega’s te schrijven naar machthebbers. 

Het werkt écht! Want straks worden honderdduizenden brieven uitgestuurd, ook die van jou. Postzakken vol protestbrieven uit alle hoeken van de wereld komen bij autoriteiten terecht. Probeer dat maar eens te negeren!  

Dus: hoe meer mensen brieven schrijven, hoe groter de kans dat we het onrecht kunnen stoppen. Doe ook mee!


Heb je een vraag over de Schrijfmarathon? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Vind je daar je antwoord niet? Stuur je vraag dan naar [email protected].


 

Mohamed Baker - (c) Hossam Sarhan

Mohamed Baker - (c) Hossam Sarhan

Ik dank iedereen voor alle steun die ik heb gekregen. De mensen die deelnamen aan Amnesty’s Schrijfmarathon deden veel meer dan ik had verwacht en dat zal ik nooit vergeten.
- Mohamed Baker, vrij in 2023
Jullie gaven me hoop op de gerechtigheid, vrijheid en gelijkheid die in elk volk en elk land moet zegevieren.
- Bernardo Caal Xol, vrij in 2022
Bernardo Caal Xol (c) James Rodriguez - Amnesty International

Bernardo Caal Xol (c) James Rodriguez - Amnesty International