Afbeelding
Noord-Korea laat Zuid-Koreaanse student vrij
Goed nieuws

Noord-Korea laat Zuid-Koreaanse student vrij

27 oktober 2015

Op 5 oktober werd Joo Won-moon in het grensstadje Panmunjom achtergelaten, nadat hij sinds april had vastgezeten in Noord-Korea. Van daaruit stak hij veilig de grens naar Zuid-Korea over.

Joo Won-moon was op 21 april opgepakt door de Noord-Koreaanse autoriteiten nadat hij het land te voet was binnengetrokken vanuit het Chinese Dandong. Na zijn arrestatie sprak Joo Won-moon tijdens interviews met verschillende media positief over zijn behandeling in Noord-Korea.

Andere Zuid-Koreanen nog vast

Nog drie andere Zuid-Koreaanse mannen zitten in Noord-Korea in de gevangenis. Kim Jung-wook en Kim Kuk-gi, beide missionarissen, en Choe Chun-gil, een zakenman, zitten alle drie levenslange gevangenisstraffen uit. Ze ‘bekenden’ tijdens interviews met de media dat ze schuldig waren aan ‘misdaden tegen de staat’, waaronder een ‘complot tot omverwerping’ en spionage. De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben geen informatie over de rechtszaken en het bewijs tegen de mannen vrijgegeven. Volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten waren de drie niet als spion in dienst voor Zuid-Korea.

Amnesty kwam in actie voor Joo Won-moon via de spoedacties en bedankt iedereen die daaraan meedeed! We houden de situatie van de andere drie mannen in de gaten.

Lees ook

Meer nieuws