Jan (55): “vrijwilligerswerk met vrienden is heel aangenaam”

Jan (55): “vrijwilligerswerk met vrienden is heel aangenaam”

Uit de beweging

“Ik denk dat ik nu ongeveer 25 jaar vrijwilliger ben voor Amnesty International.” Jan Germer is 55 en lasser van beroep. Heel precies kan hij het zich niet meer herinneren wanneer hij als vrijwilliger bij Amnesty begon.

“Vrijwilligerswerk, samen met vrienden, is heel aangenaam.”

Jan is als activist en briefschrijver actief bij de Amnesty-groep in Vosselaar.

“Ik ben niet iemand die langs de zijlijn blijft staan en toekijkt bij het vele onrecht in de wereld. Er moet ook iets gedaan worden. Bij de jeugdbeweging (KAJ) heb ik geleerd wat solidariteit is. Daarna ben ik lid van Amnesty International geworden.

“Mij motiveren vooral succesvolle schrijfacties. Brieven schrijven samen met vrienden, acties opzetten, voor mensen die dan vrijkomen. En napraten tussen pot en pint.”
Kritiek? Trek het je niet aan."

Wat hij het liefst doet als vrijwilliger? “Onze jaarlijkse schrijfmarathon organiseren, ernaar toe leven en met succes afsluiten. Op onze eerste schrijfmarathon kwam ook mijn moeder schrijven. Negentig jaar is ze! Ze werd geïnterviewd door de regionale televisie. Het was mijn prettigste ervaring, vooral door de vele positieve reacties achteraf op de uitzending. 

“Minder leuk is de soms harde kritiek – ‘Dat haalt toch niets uit!’ of ‘Je kunt je tijd toch beter in iets nuttigs steken!’"

“Ach, tegenslagen of kritiek, probeer je daar niet te veel van aan te trekken”, is zijn boodschap voor wie zijn voorbeeld als vrijwilliger wil volgen."

Ik doe mee

Doe mee aan onze acties. 1 minuut is genoeg om een leven te veranderen!

Heb je 1 min. tijd?

Ik doe mee

Heb je 15 min. tijd?

Ik doe mee

Heb je meer tijd?

Ik doe mee