Iran: laat VUB-wetenschapper Djalali vrij

Petitie

Iran: laat VUB-wetenschapper Djalali vrij

141.637 / 150.000 handtekeningen

De Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali die voor de Vrije Universiteit Brussel (VUB) werkt, is in Iran beschuldigd van spionage en ter dood veroordeeld. 

Dr. Djalali werkt als dokter in de geneeskunde voor een onderzoeksgroep die verbonden is aan de VUB en de UPO-universiteit in Navaro, Italië. Op 25 april 2016, tijdens een werkbezoek in Iran, werd hij opgepakt door de veiligheidsdiensten.

In de gevangenis werd dr. Djalali extreem onder druk gezet om hem te doen bekennen dat hij een spion was voor 'vijandelijke staten'. Hij zat ook drie maanden in de isolatiecel. 

Manifest oneerlijk proces

Na een manifest oneerlijk proces werd dr. Djalali uiteindelijk ter dood veroordeeld. Het bewijs dat tijdens het proces werd aangeleverd toont niets anders aan dan dat Djalali een academicus is die vreedzaam zijn beroep tracht uit te oefenen.

Amnesty International beschouwt Ahmadreza Djalali als een gewetensgevangene die enkel werd veroordeeld en gevangengenomen omdat hij weigert zijn academische banden te gebruiken om te spioneren voor Iran. 

KOM NU IN ACTIE. EIS DAT IRAN DE DOODSTRAF VAN DR. DJALALI ONMIDDELLIJK VERNIETIGT EN HEM VRIJLAAT.

 

vecht mee voor ahmadreza

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
hier niet op duwen