Iraans VUB-wetenschapper ter dood veroordeeld

Petitie

Iraans VUB-wetenschapper ter dood veroordeeld

91.440 handtekeningen van het 100000 streefdoel

De Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali die voor de Vrije Universiteit Brussel (VUB) werkt, is in Iran beschuldigd van spionage en ter dood veroordeeld. 

Dr. Djalali werkt als dokter in de geneeskunde voor een onderzoeksgroep die verbonden is aan de VUB en de UPO-universiteit in Navaro, Italië. Op 25 april 2016, tijdens een werkbezoek in Iran, werd hij opgepakt door de veiligheidsdiensten.

In de gevangenis werd dr. Djalali extreem onder druk gezet om hem te doen bekennen dat hij een spion was voor 'vijandelijke staten'. Hij zat ook drie maanden in de isolatiecel. 

Manifest oneerlijk proces

Na een manifest oneerlijk proces werd dr. Djalali uiteindelijk ter dood veroordeeld. Het bewijs dat tijdens het proces werd aangeleverd toont niets anders aan dan dat Djalali een academicus is die vreedzaam zijn beroep tracht uit te oefenen.

Amnesty International beschouwt Ahmadreza Djalali als een gewetensgevangene die enkel werd veroordeeld en wordt vastgehouden omwille van zijn weigering om zijn academische banden te gebruiken om te spioneren voor Iran. 

KOM NU IN ACTIE. EIS DAT IRAN DE DOODSTRAF VAN DR. DJALALI ONMIDDELLIJK VERNIETIGT EN HEM ONVOORWAARDELIJK VRIJLAAT.

De petitie al ondertekend? Blijf dit onder de aandacht brengen!

vecht mee voor ahmadreza

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen