Steun de familie van Zineb Redouane uit Frankrijk

Petitie

Steun de familie van Zineb Redouane uit Frankrijk

10 / 5.000 handtekeningen

GEDOOD DOOR EEN TRAANGASGRANAAT 

De 80-jarige Zineb Redouane werd gedood doordat politie een traangasgranaat in haar gezicht schoot terwijl ze haar raam wilde sluiten. Zineb stierf door het roekeloos gebruik van traangasgranaten tijdens een protest in haar straat.

Zineb woonde in de Franse stad Marseille. Tijdens haar leven brachten muziek en bloemen haar vreugde. Op 1 december 2018 was Zineb aan het koken in haar appartement op de vierde verdieping terwijl ze belde met haar dochter. In de straten beneden gebruikten politieagenten traangas om een demonstratie uiteen te drijven. Toen Zineb haar raam wilde sluiten, schoot een politieagent met een traangasgranaatwerper in haar richting. Ze werd in het gezicht geraakt door een granaat en stierf in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Niemand is aangeklaagd of geschorst in verband met haar tragische dood.

Eis gerechtigheid voor Zineb.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon

Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen.