Rusland: stop de vervolging van LGBTI+ activiste

Petitie

Rusland: stop de vervolging van LGBTI+ activiste

18 / 5.000 handtekeningen

De Russische Yulia Tsvetkova heeft een reisbeperking vanwege het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’. Yulia komt op voor de rechten van vrouwen en LGBTI+ personen. Ze had op sociale media tekeningen geplaatst van vrouwen. Bij sommige waren ook geslachtsdelen te zien. Ze kan tot 6 jaar cel krijgen.  

Absurde aanklachten 

In Rusland bestaat een wet die ‘homopropaganda’ verbiedt. Daarom is propaganda van niet-traditionele seksuele relaties – lees homoseksualiteit – gericht op minderjarigen strafbaar. 

In december 2019 werd Yulia schuldig bevonden aan het overtreden van deze wet omdat ze twee LGBTI+ websites beheerde. Op de websites was aangegeven dat deze bedoeld zijn voor mensen boven de 18, zoals de Russische wet voorschrijft. Toch kreeg ze een boete van 700 euro. 

Homopropaganda 

In januari 2020 werd opnieuw een zaak tegen Yulia geopend, en weer vanwege ‘homopropaganda’. Op 10 juli werd ze schuldig bevonden aan ‘propaganda van niet-traditionele relaties onder jongeren’. Ze kreeg een boete opgelegd van 75.000 roebel, omgerekend zo’n 930 euro. 

Ze kreeg die boete voor een tekening van een stel vrouwen en een stel mannen met kinderen. Die had ze online gezet met de titel ‘Het gezin is waar liefde is. Steun LGBTI+ gezinnen!’. 

Yulia Tsvetkova heeft niets misdaan en wordt alleen maar vervolgd omdat ze opkomt voor de rechten van LGBTI+ personen. Eis mee dat de Russische autoriteiten een einde maken aan de vervolging van Yulia Tsvekotva. 

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
hier niet op duwen