Voor wie schrijven we?

MAUNG SAWYEDDOLLAH

Maung Sawyeddollah

Facebook speelde een rol in extreem geweld tegen de Rohingya, door massaal haatberichten te helpen verspreiden. Nu eist Sawyeddollah compensatie voor zijn gemeenschap.

JUSTYNA WYDRZYŃSKA 

JUSTYNA WYDRZYŃSKA 

Justyna hielp een vrouw die een veilige abortus wilde en stuurde abortuspillen op. Veilige abortus is een essentiële vorm van gezondheidszorg, maar toch werd Justyna gestraft voor haar hulp.

ROCKY MYERS

ROCKY MYERS

Rocky werd 30 jaar geleden ter dood veroordeeld in een zeer twijfelachtig proces. Het risico is groot dat zijn doodstraf binnenkort wordt uitgevoerd.

AHMADREZA DJALALI

Ahmadreza Djalali

Ahmadreza werd gedwongen tot “bekentenissen” over spionage en ter dood veroordeeld. De leiders van Iran dreigen hem te doden, als ze hun zin niet krijgen.

Waarom schrijven werkt

MOSES KWAM LEVEND UIT DE DODENCEL

Moses vertelt kort hoe de overheid besloot om hem te laten leven en vrij te laten, nadat ze honderdduizenden brieven kregen van over de hele wereld.

Bernardo voelt enorme steun

Milieuactivist Bernardo zat onterecht in de gevangenis. Kijk mee over de schouder van Bernardo en zijn familie, terwijl ze enkele van de tienduizenden solidariteitskaartjes lezen.

Doe ook mee

Wijze woorden van Amnesty-jongeren

Een motiverende boodschap van de Gentse Amnesty-jongerengroep aan de leerlingen die meedoen aan de Schrijf-ze-VRIJdag (in het NL).

Schrijf mee met de Schrijf-ze-VRIJdag

Een boodschap van leerlingen voor leerlingen (in het NL).