Saoedische Vrouwenrechtenactivisten vastgezet

Petitie

Saoedische Vrouwenrechtenactivisten vastgezet

7.307 handtekeningen

Loujain, Iman, Aziza, Ibrahim en Mohammad (Saoedi-Arabië)

In Saoedi-Arabië zijn in de lente van 2018 enkele vrouwenrechtenactivisten opgepakt. Onder hen  Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan,​ Aziza al-Yousef, Dr. Ibrahim al-Modeimigh en Mohammad al-Rabea. De mensenrechtenverdedigers zijn onder meer betrokken bij de campagne voor het recht voor vrouwen om te mogen autorijden.

Volgens de Saoedische staatsmedia zouden ze de nationale stabiliteit willen ondermijnen. Ze kunnen tot twintig jaar gevangenisstraf krijgen. Op Twitter is een grootschalige lastercampagne losgebarsten om deze activisten weg te zetten als ‘verraders’.

Amnesty roept de Saoedische autoriteiten op de mensenrechtenverdedigers onmiddellijk vrij te laten.

De nieuwe kroonprins, Bin Salman, bepaalde dat het autorijverbod voor vrouwen in juni wordt opgeheven. De vrouwelijke activisten die jarenlang protesteerden tegen het verbod zitten nu achter de tralies in plaats van achter het stuur. De kroonprins wil niet dat de wereld het idee krijgt dat hij gezwicht is voor hun eisen.

Kom nu in actie voor hun vrijlating. teken de petitie!

teken de petitie

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen