Steun Vitalina Koval en haar strijd voor LGBTI-rechten

Petitie

Steun Vitalina Koval en haar strijd voor LGBTI-rechten

5.429 handtekeningen van het 10000 streefdoel
#ChangeReality

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, liep Vitalina Koval mee in een vreedzame demonstratie om aandacht te vragen voor de rechten van vrouwen.

Ze werd aangevallen en kreeg een chemische vloeistof in haar ogen. ‘Ik voelde pijn en was bang. Ik had blind kunnen worden.’ Roep de politie op haar onmiddellijk te beschermen!

Het was niet de eerste keer dat Vitalina, die het boegbeeld is van de LGBTI-gemeenschap in Oekraïne, met geweld te maken kreeg. En nog steeds ontvangt ze bedreigingen. 

Mensenrechtenverdedigers onder vuur

Het wordt wereldwijd steeds gevaarlijker om op te komen voor mensenrechten. Meer dan ooit krijgen activisten te maken met intimidatie, lastercampagnes, geweld en gevangenisstraf. Nieuwe wetten maken hen monddood. Regeringen zorgen er zo voor dat het net zich steeds verder sluit om wie op vreedzame wijze voor mensenrechten opkomt. Tegen deze alarmerende trend voert Amnesty International campagne.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen