Steun Vahid uit Iran

Petitie

Steun Vahid uit Iran

122 / 5.000 handtekeningen

GEFOLTERD EN ONTERECHT IN DE CEL NA VREEDZAAM PROTEST 

Vahid Afkari wordt onterecht gevangengehouden omdat hij en zijn broers vreedzaam protesteerden. Hij zit in eenzame opsluiting en werd gefolterd. 

In betere tijden kon Vahid genieten van lezen, zingen en thuis dansen met zijn broers. Zijn situatie veranderde op 17 september 2018: toen werden hij en zijn broer Navid gearresteerd na een vreedzame betoging in hun woonplaats Shiraz. Drie maanden later werd ook hun broer Habib gearresteerd voor zijn vreedzaam protest. Vahid, Navid en Habib werden meerdere keren gefolterd en gedwongen om misdrijven te ‘bekennen’ waarvan ze zeggen dat ze die niet gepleegd hebben. Navid werd in september 2020 geëxecuteerd. Habib zat 550 dagen in eenzame opsluiting en kwam vrij in maart 2020. Vahid zit in eenzame opsluiting sinds september 2020. Hij is ten onrechte veroordeeld tot tientallen jaren gevangenisstraf en 74 zweepslagen.

Roep de autoriteiten van Iran op om Vahid onmiddellijk vrij te laten. 

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon

Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen.  

hier niet op duwen