Steun Uncle Pabai en Uncle Paul uit Australië

Petitie

Steun Uncle Pabai en Uncle Paul uit Australië

26 / 5.000 handtekeningen

STRIJDEN VOOR BEHOUD VAN HUN EILANDEN 

Uncle Pabai en Uncle Paul zijn leiders uit de Guda Maluyligal gemeenschap in Australië. Ze willen dat de Australische regering snel actie neemt tegen de desastreuze gevolgen van klimaatverandering op hun eilanden.

De voorouders van Uncle Pabai en Uncle Paul wonen duizenden jaren op de eilanden van de Torres Strait, in het meest noordelijke deel van Australië. Het leven op deze eilanden is traditioneel nauw verbonden met land, zee en lucht.

Die manier van leven is in gevaar, omdat de zeespiegel in de Torres Strait razendsnel stijgt. Dit veroorzaakt overstromingen die huizen en wegen vernietigen. En het zoute zeewater maakt de tuinen waar de bewoners hun voedsel verbouwen onbruikbaar.

Als de Australische overheid niet snel ingrijpt, worden de eilanden onbewoonbaar en moeten de lokale gemeenschappen verhuizen. 

Roep de premier van Australië op om maatregelen te treffen tegen klimaatverandering.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon
hier niet op duwen