Eis gerechtigheid voor Thulani uit Eswatini

Petitie

Eis gerechtigheid voor Thulani uit Eswatini

228 / 5.000 handtekeningen

GEDOOD OMDAT HIJ ONRECHT AANKAARTTE

Thulani Maseko zette zich in voor mensenrechten in Eswatini, het voormalige Swaziland. In januari 2023 werd hij neergeschoten. Vandaag is nog niemand hiervoor berecht.

Thulani Maseko was een liefhebbende vader en echtgenoot.

Als advocaat wijdde hij zijn leven aan de mensen van Eswatini. In dat land regeert een welvarende en absolute monarchie en leeft ongeveer 60 procent van de bevolking onder de armoedegrens.

Thulani was openlijk kritisch over de onderdrukkende wetten en het staatsgeweld in het land. Op 21 januari 2023 betaalde hij hiervoor de ultieme prijs: hij werd voor de ogen van zijn vrouw doodgeschoten.

Enkele uren voor de dood van Thulani, gaf koning Mswati III een toespraak. Daarin zei hij dat mensen die pleiten voor democratische hervormingen aangepakt moesten worden.

Roep de koning van Eswatini op om de dood van Thulani te onderzoeken.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon