Steun Thapelo Mohapi uit Zuid-Afrika

Petitie

Steun Thapelo Mohapi uit Zuid-Afrika

250 / 5.000 handtekeningen

BEDREIGD OMDAT HIJ STRIJDT TEGEN ARMOEDE

Thapelo Mohapi luistert graag naar jazz en is fan van de voetbalteams Manchester City en de Mamelodi Sundowns. Sinds 2021 leeft hij ondergedoken omdat zijn leven in gevaar is. 

Thapelo Mohapi wordt geviseerd als leider van de Abahlali baseMjondolo (AbM), een grassroots-beweging die het leven van mensen in Zuid-Afrika wil verbeteren.

Abahlali baseMjondolo betekent ‘bewoners van de sloppenwijken’. De AbM is onder meer actief in eKhenana, een buurt waar veel mensen naartoe verhuizen op zoek naar een beter leven, maar waar ze de hoge woonkosten niet kunnen betalen. Ze krijgen er ook te maken met politiegeweld.

De AbM bekritiseerde dit en organiseerde gemeenschapsdiensten om de levensomstandigheden te verbeteren. Overheidsfunctionarissen reageerden met bedreigingen en zetten anderen aan tot geweld tegen de AbM. In 2022 zijn drie leden van AbM in eKhenana gedood.

Roep de Zuid-Afrikaanse autoriteiten op om de dood van AbM-leden grondig te onderzoeken.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon
hier niet op duwen