#ChangeReality

#ChangeReality

Elke dag delen we samen miljoenen likes uit op sociale media. Een like voor een mensenrechtenverdiger is goed, maar zorgt er niet voor dat ze in alle veiligheid hun werk kunnen doen.

EEN POST LIKEN IS GOED, MAAR EEN PETITIE TEKENEN IS BETER.

STEUN MENSEN DIE DE MOED HEBBEN OM ELKE DAG TE VECHTEN VOOR MENSENRECHTEN.

Over de hele wereld worden mensen lastiggevallen, gefolterd, gevangengezet of zelfs gedood. Waarom? Omdat ze vreedzaam opkomen voor hun rechten en die van anderen. Ze durven de confrontatie aangaan met de machthebbers en die nemen het hen niet in dank af.  

Geef vandaag de strijd van deze dappere mensenrechtenverdedigers een extra stem. Geef hen zichtbaarheid, zodat ze veiliger zijn om hun rechten te claimen.

TEKEN DE PETITIES!

  

Teken een petitie en #ChangeReality

Maak mee het verschil voor mensenrechtenverdedigers

Tienduizenden, zelfs honderdduizenden handtekeningen van burgers wereldwijd en ons lobbywerk achter de schermen zorgen ervoor dat één op de vier schrijfacties van Amnesty, zoals een petitie, een positief resultaat oplevert.

Jullie acties hebben effect

Tep Vanny is het bewijs dat jouw handtekening telt!

De Cambodjaanse (foto hierboven) werd onterecht tot 2,5 jaar cel veroordeeld, omdat ze opkomt voor de huisvestingsrechten van haar gemeenschap. Op 20 augustus kwam ze vervroegd vrij, na een intensieve campagne en honderdduizenden handtekeningen uit alle hoeken van de wereld.

Mensenrechtenverdedigers
hier niet op duwen