Steden en gemeenten

Steden en gemeenten

Komt jouw stad of gemeente dit jaar (opnieuw) op voor mensenrechten? Dat kan op 3 verschillende manieren!

 

1. BESTEL het GRATIS SCHRIJFPAKKET

Organiseer een Schrijfmarathon als stad of gemeente. In welke vorm dat bepaal je helemaal zelf! Je kan een veilige schrijfstand opstellen in het gemeentehuis, het jeugdhuis, de bibliotheek, het cultuurcentrum of de stationshal. Of voorzie een schrijfmoment na afloop van een digitale gemeenteraad met alle collega's.

Het enige wat je hoeft te doen is ons gratis schrijfpakket bestellen, daarin vind je al het nodige materiaal en handige tips om mee aan de slag te gaan.


Wil je weten of er al initiatieven bestaan in je stad of gemeente? Stuur dan een mailtje naar schrijfmarathon@amnesty-international.be.

2. MAAK PROMO VOOR DE SCHRIJFMARATHON

Help ons mee om de Schrijfmarathon voluit in de kijker te zetten. Wil je in het gemeenteblad, op de website, in de nieuwsbrief of via sociale media promo voeren voor de Schrijfmarathon? Hier vind je het nodige beeldmateriaal, logo’s, een perstekst, hashtags en voorbeeldposts voor sociale media. Hieronder kan je ook een overzichtelijke infobrochure downloaden met alles wat je over de Schrijfmarathon van dit jaar moet weten, handig om aan collega's te bezorgen.

 

 

3. HANG EEN Gepersonaliseerd AMNESTY-spandoek uit

Amnesty International laat op maat van jouw stad of gemeente een spandoek produceren. Het spandoek wordt begin december geleverd. Je kan dit spandoek uithangen tijdens de Schrijfmarathon tussen 1 en 31 december aan het gemeentehuis of in het straatbeeld. Op het doek staat te lezen: ‘Gemeente X verdedigt de mensenrechten met vuur. En jij?’

De spandoeken van Amnesty bestaan uit zwart dekzeil. Het materiaal is uiterst duurzaam, weerbestendig, flexibel en gaat ongeveer 10 jaar mee. Je kan het dus ieder jaar opnieuw gebruiken. Het doek is aan de vier hoeken geperforeerd, zodat het gemakkelijk bevestigd kan worden.

  • Afmetingen: 500 op 70 cm
  • Plaatsing, afbraak en stockage door de stad of gemeente
  • Kostprijs: €80 (inclusief BTW en verzendingskosten)

Bestel je graag een gepersonaliseerde Amnesty-banner voor jouw stad of gemeente? Stuur dan vóór 16 november 2020 een mailtje naar: schrijfmarathon@amnesty-international.be. Vergeet zeker niet jouw naam, functie, gemeente, leveringsadres, factuurgegevens en telefoonnummer mee te geven. Je dient slechts te betalen na ontvangst van de factuur. Amnesty International is niet btw-plichtig.

CONTACT

Indien je nog vragen hebt of inspiratie kan gebruiken, dan helpen wij je graag. Stuur een mailtje naar schrijfmarathon@amnesty-international.be.

hier niet op duwen