Steun Shahnewaz uit Bangladesh

Petitie

Steun Shahnewaz uit Bangladesh

5.589 / 6.000 handtekeningen

RISKEERT CELSTRAF OMDAT HIJ OPKOMT VOOR HET MILIEU

Shahnewaz uitte in een Facebookbericht zijn zorgen over de mogelijke vernieling van het milieu door een kolencentrale in zijn regio. Nu riskeert hij vele jaren celstraf. 

Shahnewaz Chowdhury is een grote cricketfan en heeft een passie voor schrijven. Via zijn teksten spreekt hij zich uit over de problemen in zijn regio Banshkhali. In mei 2021 werd zijn dorp geteisterd door een storm. Huizen raakten verwoest. Hij schreef een Facebookbericht waarin hij een verband legt tussen projecten die de omgeving vernielen zoals de lokale kolencentrale, de reizende zeespiegel en de toename in extreme weersomstandigheden. Shahnewaz werd gearresteerd voor zijn Facebookbericht en 80 dagen vastgehouden op basis van de repressieve Digitale Veiligheidswet van Bangladesh. Shahnewaz kwam vrij onder voorwaarden, maar riskeert vele jaren celstraf.

Roep de autoriteiten van Bangladesh op om de aanklachten tegen Shahnewaz in te trekken.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen.  

hier niet op duwen