Steun Shackelia in haar strijd tegen politiegeweld

Petitie

Steun Shackelia in haar strijd tegen politiegeweld

1.733 handtekeningen van het 5000 streefdoel
#ChangeReality

Shackelia jackson komt op tegen politiegeweld in jamaica. In december 2014 werd shackelia’s broer, nakiea jackson, doodgeschoten door de politie. De daders blijven tot vandaag onbestraft.

De politie zegt op die bewuste dag in december 2014 op zoek te zijn geweest naar een overvaller met dreadlocks. Toen Nakiea op verzoek van de agenten de deur opende, gingen zij naar binnen en schoten hem dood. Omdat Nakiea ook dreadlocks had, ging de politie ervan uit dat hij de overvaller was. 
 
Volgens Shackelia is haar broer onschuldig. Ze wil dat de dood van Nakiea onderzocht wordt en dat de dader berecht wordt.

Vraag de jamaicaanse autoriteiten om de straffeloosheid van politiegeweld tegen te gaan door de daders die nakiea doodschoten, ter verantwoording te roepen en te bestraffen.

Sinds de dood van haar broer komt Shackelia ook op voor andere slachtoffers van politiegeweld. De Jamaicaanse autoriteiten doen er weinig aan om politiegeweld tegen te gaan. Vele daders komen niet voor de rechter en plegen verder geweld.  

Eén politieagent werd weliswaar aangeklaagd, maar het onderzoek werd gestaakt nadat een getuige te bang was om voor de rechtbank te verschijnen. Shackelia en haar familie worden door de politie geïntimideerd. Zo wil de politie voorkomen dat ze hun acties voor gerechtigheid voortzetten.

Teken de petitie en steun Shackelia in haar strijd voor rechtvaardigheid. Zowel voor haar broer als andere slachtoffers van politiegeweld in Jamaica.

teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.