Steun Nawal uit Marokko

Petitie

Steun Nawal uit Marokko

487 handtekeningen van het 1000 streefdoel

Nawal komt vreedzaam op voor de rechten van de Rif-bewoners. Hiervoor werd ze veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Voor veel bewoners van de Rif, in het noorden van Marokko, is het leven bikkelhard. Ze voelen zich vergeten door hun eigen overheid. In oktober 2016 sloeg de vlam in de pan. Toen stierf een visverkoper, nadat hij in een vuilniswagen was gesprongen om zijn door de politie in beslag genomen vis te redden. Duizenden Rif-bewoners gingen de straat op om betere leefomstandigheden te eisen.

Nawal, een 37-jarige huisvrouw, sloot zich meteen aan bij de protesten. Ook zij had het zwaar. Na de middelbare school had ze nooit kunnen verder studeren. In het Rif-gebied was geen universiteit en verder weg studeren was te duur.

Nu is Nawal een van de bekendste gezichten van de Hirak-protestbeweging. Ze is actief op Facebook en heeft 80.000 volgers. Maar met haar protest begonnen ook de dreigementen. In de zomer van 2017 werd Nawal vier keer opgepakt en werd ze telkens urenlang vastgehouden.

In februari 2018 kreeg Nawal een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden voor het “aanzetten tot een misdrijf”. Nawal gaat in beroep tegen deze uitspraak. Ze weigert te zwijgen omdat ze wil dat haar kinderen in de toekomst alle kansen kunnen krijgen.

We roepen de Marokkaanse autoriteiten op om ervoor te zorgen dat Nawal en haar familie niet meer worden lastiggevallen, zodat ze kan doorgaan met actievoeren.

 

verstuur mijn brief

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.
Steun alle verhalen van de Schrijfmarathon

Privacy

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

hier niet op duwen