Steek activisten een hart onder de riem

Actietermijn: 
05/03/2019

Steek activisten een hart onder de riem

Loujain al-Hathloul, Aziza al-Youssef, Iman al-Nafjan en andere vrouwenrechten-verdedigers in Saudi-Arabië zitten sinds vorig jaar in de cel. Hun arrestaties maken deel uit van een bredere repressiegolf die de vrijheid van meningsuiting in het land aanzienlijk inperkt.  

Sommigen van hen zitten al bijna 10 maanden in de cel zonder officiële aanklachten. Er zijn bovendien ook aanwijzingen dat de vrouwen gefolterd zouden zijn. 
 
De moedige mensenrechtenverdedigers zorgden er met hun activisme voor dat vrouwen nu met de auto kunnen rijden. Ze klaagden ook aan dat vrouwen in Saudi-Arabië een mannelijke voogd nodig hebben die voor hen belangrijke beslissingen maakt en komen op voor gendergelijkheid in het algemeen.  Amnesty International vraagt sinds de eerste arrestaties om de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Loujain, Iman, Aziza en de andere activisten.  Op 8 maart, internationale vrouwendag, zetten we deze moedige vrouwen opnieuw in de kijker. Jij ook?  
 
Stuur een kaartje naar Loujain al-Hathloul, Aziza al-Youssef en Iman al-Nafjan. De vrouwen zitten in de al-Haier gevangenis in Riyadh. 

 

Hoe gaat het in zijn werk?
 

1. Schrijf je solidariteitsboodschap in een brief of op een kaartje

•    Je kan de boodschap in het Engels of het Arabisch schrijven
•    Geen religieuze boodschappen (!)
•    Geen vermelding van Amnesty International (!)

2. Stuur je brief of kaartje rechtstreeks naar

سجن الحائر السياسي
Al Hair prison- political section
Al Haeer Road
Al Hair
Riyadh 14765
Saudi Arabia

Ontvang de schrijfacties per e-mail

   

hier niet op duwen