Saudi Arabië: vrouwelijke arbeidsmigranten maandenlang vast

Actietermijn: 
01/05/2021 tot 14/06/2021

Saudi Arabië: vrouwelijke arbeidsmigranten maandenlang vast

Update: goed nieuws, de gedetineerde Sri Lankaanse vrouwen zijn weer thuis. U hoeft dus niet meer te schrijven. Dank aan al wie dat deed.   

 

Minstens 41 vrouwelijke gastarbeiders uit Sri Lanka worden al 18 maanden vastgehouden in Saoedi-Arabië. Drie van hen hebben jonge kinderen bij zich, en van een vrouw is bekend dat zij dringend medische zorgen nodig heeft. De vrouwen werden niet ingelicht over aanklachten die tegen hen lopen, noch hebben zij juridische bijstand gekregen om de duur of de reden van hun detentie op te helderen.

Vraag de Sri Lankaanse autoriteiten om proactief maatregelen te treffen om te zorgen voor de onmiddellijke repatriëring van deze vrouwen, zodat zij naar huis kunnen terugkeren en met hun families kunnen worden herenigd.

De vrouwen waren actief als huishoudhulp en worden momenteel vastgehouden in het ‘Exit 18 Deportation Detention (Tarheel)’-centrum in Riyad, Saoedi-Arabië, in afwachting van hun repatriëring. De vrouwen werd herhaaldelijk beloofd dat zij spoedig zullen worden gerepatrieerd.

Zowel Sri Lanka en Saoedi-Arabië hebben de verantwoordelijkheid om gastarbeiders te beschermen tegen misbruik en zijn daartoe verplicht op grond van een reeks internationale verdragen die beide landen ratificeerden.

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

State Minister of Foreign Employment Promotion and Market Diversification

Piyankara Jayaratne

Nawala

Sri Lanka

E: ministerofficemfe@gmail.com

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade van Sri Lanka

Ambassadeur Grace Ammal Asirwatham

Jules Lejeunestraat 27

1050 Elsene

E: secretariat@srilankaembassy.be

Ontvang de schrijfacties per e-mail