Rusland: Stop de vervolging van Mikhail Iosilevich

Actietermijn: 
01/09/2021 tot 15/10/2021

Rusland: Stop de vervolging van Mikhail Iosilevich

De Russische overheid opende in oktober 2020 een strafzaak tegen Mikhail Iosilevich omdat hij zijn café beschikbaar zou hebben gesteld aan de ‘ongewenste organisatie’ Open Russia, voor een training van verkiezingswaarnemers. Volgens Iosilevich is dit onjuist en werd de training gehouden door een andere organisatie, de verkiezingswaakhond Golos. Hij stelt dat er geen bewijs is voor zijn betrokkenheid bij Open Russia.

‘Ongewenste organisaties’ vormen volgens de Russische overheid een bedreiging voor de staat. Sinds 2015 wordt de wet rond ‘ongewenste organisaties’  vooral gebruikt om buitenlandse organisaties die Russische maatschappelijke organisaties steunen te verbieden. De autoriteiten proberen zo onafhankelijke organisaties het werken onmogelijk te maken.

Mikhail Iosilevich is op 17 augustus 2021 vrijgelaten uit voorarrest. Maar de onterechte aanklachten tegen hem blijven staan. Iosilevich kan zes jaar celstraf krijgen. Bovendien mag hij tot 29 september zijn huis 's nachts niet verlaten en mag hij niet naar publieke events. Ook de toegang tot het internet en telefoon wordt hem tot dan ontzegd. Roep de aanklager op om een einde te maken aan de vervolging van Mikhail Iosilevich.

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Prosecutor Andrey Aleksandrovich Travkin

Prosecutor’s Office of Nizhnii

Novgorod Region

Ul.Izhorskaya, 25

Nizhnii Novgorod, GSP-10

Russia 603105

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade van Rusland

Ambassadeur Alexander Tokovinin

De Frélaan 66

1180 Ukkel

E: amrusbel@skynet.be

Ontvang de schrijfacties per e-mail

   

hier niet op duwen