Israël: Palestijnse politica vast zonder aanklacht

Actietermijn: 
01/09/2018 tot 01/11/2018

Israël: Palestijnse politica vast zonder aanklacht

Israël houdt de Palestijnse politica Khalida Jarrar al ruim een jaar vast zonder haar aan te klagen of voor een rechter te brengen.

Ze zou een bedreiging voor de staatsveiligheid zijn. Maar het bewijs hiervoor is geheim en ze heeft geen mogelijkheid haar detentie aan te vechten.

Op 2 juli vorig jaar vielen vijftig zwaarbewapende Israëlische soldaten midden in de nacht het huis van Khalida Jarrar in Ramallah binnen. Ze brachten haar over naar Israël waar ze sindsdien in administratieve detentie zit. Dit betekent dat de autoriteiten haar voor onbepaalde tijd mogen vasthouden zonder haar aan te klagen. Ze heeft geen inzage in de bewijslast tegen haar en kan zich niet voor een rechter verdedigen. Een rechter verlengde haar administratieve detentie op 17 juni met weer vier maanden.

Jarrar is een belangrijk lid van het Palestijnse parlement en spreekt zich fel uit tegen de Israëlische bezetting van Palestina. De Israëlische autoriteiten vallen haar al jaren lastig. Zo kreeg ze een reisverbod opgelegd en zat ze eerder na een oneerlijk proces veertien maanden in de gevangenis. 

Schrijf voor 1 november 2018 een brief aan de Israëlische minister van Defensie. Roep hem op Khalida Jarrar vrij te laten of snel en eerlijk te berechten.

 

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Minister of Defence

Avigdor Lieberman

Ministry of Defence

37 Kaplan Street, Hakirya

Tel Aviv 61909, Israël

E-mail: [email protected]

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade Israel

Ambassadeur Simona Frankel

Sterrewachtlaan 40

1180 Ukkel

Ontvang de schrijfacties per e-mail