India: kritische stemmen worden het zwijgen opgelegd

Actietermijn: 
01/04/2019 tot 01/05/2019

India: kritische stemmen worden het zwijgen opgelegd

De Indiase regering zet maatschappelijke organisaties steeds meer onder druk. Organisaties zoals Amnesty worden gehinderd in hun activiteiten door beperkende wetgeving. En activisten worden lastiggevallen, bedreigd en vastgezet.

Een instantie die financiële misdrijven onderzoekt viel op 25 oktober 2018 het kantoor van Amnesty India binnen. De medewerkers werden lastiggevallen en geïntimideerd. Volgens de autoriteiten houdt Amnesty zich niet aan de regels voor financiering uit het buitenland. Dit zijn verzonnen aanklachten. Desondanks werd Amnesty’s bankrekening grotendeels geblokkeerd waardoor ze haar werk voor de mensenrechten nauwelijks nog kan doen. Ook andere organisaties die kritiek uitten op de regering zijn aan banden gelegd.

Ook voerden de autoriteiten een lastercampagne om Amnesty zwart te maken. Er werd informatie naar regeringsgezinde media gelekt, die Amnesty afschilderden als een criminele onderneming. 

Schrijf vóór 1 mei 2019 een brief naar de Indiase premier. Roep hem op mensenrechtenactivisten en organisaties zoals Amnesty niet te belemmeren in hun werk.

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Head of the Indian Government 
Prime Minister Narendra Modi
Prime Minister’s Office
South Block, Raisina Hill, 
New Delhi-110011, India

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade India
Ambassadeur Gaitri Issar Kumar
Vleurgatsesteenweg 217 
1050 Elsene

Ontvang de schrijfacties per e-mail

   

hier niet op duwen