Egypte: onschuldig in de cel

Actietermijn: 
01/01/2021 tot 12/02/2021

Egypte: onschuldig in de cel

Op 30 november 2020 vernam de familie van de 63-jarige mensenrechtenadvocaat Hoda Abdelmoniem dat ze in het ziekenhuis was opgenomen na een vermoeden van nierfalen en ernstige pijn.

Haar familieleden hebben haar voor het laatst gezien tijdens een rechtszitting op 27 oktober 2020, maar nog steeds worden gevangenisbezoeken en toegang tot haar medische dossiers geweigerd, wat hun bezorgdheid over haar gezondheid en welzijn vergroot.

Hoda wordt al meer dan twee jaar onschuldig en zonder proces vastgehouden en dit overschrijdt de maximumgrens voor voorlopige hechtenis die volgens de Egyptische wet is toegestaan.

Hoda is consultant voor mensenrechtenorganisatie Egyptian Coordination for Rights and Freedoms. Ze werd gearresteerd op de valse beschuldiging van ‘terroristische activiteiten’. Dit is een bekende truc van de Egyptische overheid om lastige mensenrechtenverdedigers monddood te maken.

Schrijf voor 1 februari een brief naar de openbare aanklager van Egypte. Eis dat hij Hoda Abdelmoniem onmiddellijk vrijlaat.

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Office of the Public Prosecutor
Public Prosecutor Hamada al-Sawi
Madinat al-Rehab
Cairo
Arab Republic of Egypt
E: /

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade Egypte
Ambassadeur Khaled Aly El Bakly
Uruguaylaan 19
1000 Brussel
E: eg.sec.be@hotmail.com   

Ontvang de schrijfacties per e-mail