China: lange celstraf voor Oeigoerse studente

Actietermijn: 
22/12/2017 tot 01/03/2018

China: lange celstraf voor Oeigoerse studente

 

De Oeigoerse Buzainafu Abudourexiti studeerde twee jaar in Egypte. In 2015 keerde ze terug naar China en in maart 2017 werd ze opgepakt en tot zeven jaar cel veroordeeld. De aanklachten tegen haar zijn nooit bekend gemaakt.
Buzainafu was van plan om bij haar man in Australië te gaan wonen. De politie in de Oeigoerse Xinjiangregio had al medewerking verleend om een visum aan te vragen. Toen ze in maart werd gearresteerd was ze zwanger. Haar familie weet niet of ze in goede gezondheid verkeert. Ze mogen geen contact met haar hebben en vrezen voor haar veiligheid.
Sinds mei 2017 dwingen de Chinese autoriteiten Oeigoerse studenten in het buitenland terug te keren naar China. Begin juli werden in Egypte meer dan tweehonderd studenten opgepakt. Tweeëntwintig studenten moesten gedwongen terug naar China. Van hen ontbreekt ieder spoor.

De Oeigoeren, een moslimminderheid uit de autonome regio Xinjiang, worden sinds eind 2016 meer en meer beperkt in hun vrijheid van beweging.

Schrijf voor 1 maart 2018 een brief naar de Chinese autoriteiten. Roep hen op Buzainafu Abudourexiti onmiddellijk vrij te laten of haar een eerlijk proces te geven als zij een misdrijf heeft gepleegd.

 

Voorbeeldbrief: 
STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Party Secretary of Xinjiang Uighur Autonomous Region

Chen Quanguo Shuji

479 Zhongshanlu

Urumqi, Xinjiang

China

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade China

Ambassadeur Xing Qu

Tervurenlaan 445

1150 Sint-Pieters-Woluwe

E: [email protected]

Ontvang de schrijfacties per e-mail

   

hier niet op duwen