China: advocaat vast onder verschrikkelijke omstandigheden

Actietermijn: 
01/09/2018 tot 01/11/2018

China: advocaat vast onder verschrikkelijke omstandigheden

Het gaat erg slecht met de gezondheid van de bekende Chinese mensenrechtenadvocaat Jiang Tianyong.

Hij lijdt aan geheugenverlies en moet tweemaal per dag onbekende pillen innemen. Toen zijn vader hem bezocht zat hij met handen en voeten vastgeketend aan een ijzeren stoel.

Eind 2016 pakten de autoriteiten Jiang Tianyong op voor onder meer het ‘samenspannen met buitenlandse organisaties’. Hij bekende omdat de autoriteiten hem beloofden dat hij dan eind augustus 2018 vrij zou komen. Dat is niet gebeurd. Zijn advocaat en familie hebben de veroordeling nog altijd niet in mogen zien. Een rechter bepaalde eerder dat Jiang Tianyong tot 28 februari 2019 in de gevangenis moet zitten.

Jiang Tianyong werkte aan zeer bekende en gevoelige zaken. Ook steunde hij mensenrechtenverdedigers die vastzaten of werden geïntimideerd. In 2014 werd hij opgepakt omdat hij onderzoek deed naar een onofficiële gevangenis. Hij werd tijdens zijn detentie geslagen en liep acht gebroken ribben op.

Schrijf voor 1 november 2018 een brief naar de Chinese autoriteiten. Roep hen op Jiang Tianyong onmiddellijk vrij te laten en hem in de tussentijd goed te behandelen.

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Director

Changsha City No.1DetentionCenter

1736 Yuandaerlu

Quantang Zhen

Changsha Xian, 410131

Hunan Sheng, China

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade China

Minister Raad Chi Zhang

Tervurenlaan 443

1150 Sint-Pieters-Woluwe

Ontvang de schrijfacties per e-mail

   

hier niet op duwen