Burundi: laat aanklachten vallen tegen advocaat

Actietermijn: 
02/11/2021 tot 15/12/2021

Burundi: laat aanklachten vallen tegen advocaat

Advocaat Tony Germain Nkina uit Burundi is veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf. Hij zou de staatsveiligheid in gevaar hebben gebracht. Alles wijst erop dat hij alleen maar is gestraft vanwege zijn mensenrechtenwerk en connecties met APRODH (Association Burundaise pour la Protection des Droits Humains et des Personnes Détenues), Burundi’s bekendste mensenrechtenorganisatie.

De meeste onafhankelijke middenveldorganisaties en mediabedrijven in Burundi werden in 2015 gedwongen om de deuren te sluiten. Dat geldt ook voor APRODH. Advocaat Tony Germain Nkina vertegenwoordigde de organisatie in de provincie Kayanza.

Het recht op vrijheid van meningsuiting en vereniging blijft op onaanvaardbare wijze ingeperkt worden in Burundi. De meeste onafhankelijke mensenrechtenorganisaties kunnen hun werk nog steeds niet uitvoeren omdat er arrestatiebevelen openstaan tegen hun activisten.

Roep de Burundese autoriteiten op om alle aanklachten tegen Tony Germain Nkina te laten vallen en hem onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

STUUR EEN OPROEP NAAR: 

Jeanine Nibizi

Ministre de la Justice

PO Box: 1880

Bujumbura, Burundi

E: infos@burundi.justice.gov.bi

    minjustice@gmail.com

STUUR EEN KOPIE NAAR: 

Ambassade van Burundi

Ambassadeur Therence Ntahiraja

Marie-Louizasquare 46

1000 Brussel

E: ambassade.burundi@gmail.com

Ontvang de schrijfacties per e-mail

   

hier niet op duwen