Steun Sawyeddollah uit Myanmar

Petitie

Steun Sawyeddollah uit Myanmar

27 / 5.000 handtekeningen

EIST HERSTELBETALING VAN META VOOR ROL IN WREEDHEDEN IN MYANMAR

Maung Sawyeddollah was 15 jaar toen hij het geweld in Myanmar vluchtte. Hij zocht bescherming in Bangladesh. Hij is 22 jaar en eist herstelbetalingen van Meta voor zijn rol in de wreedheden.

Sawyeddollah hield van voetbal en droomde ervan om dokter te worden. In 2017 stortte zijn droom in. Het leger zette mensen aan tot geweld tegen de Rohingya, een etnische minderheid in Myanmar die structureel gediscrimineerd wordt.

Duizenden Rohingya werden gedood, verkracht, gefolterd en hun dorpen werden platgebrand. Sawyeddollah en zijn familie vluchtten naar Bangladesh. Nu woont hij in het vluchtelingenkamp Cox’s Bazar.

Volgens Sawyedollah versterkten de algoritmen van Facebook het geweld. Dit werd bevestigd door onderzoek van Amnesty International. Hij eist  herstelbetaling van Meta, de eigenaar van Facebook. Dat geld zou dienen voor onderwijsprogramma’s in het vluchtelingenkamp Cox's Bazar.

Roep Mark Zuckerberg op om Sawyeddollah en de Rohingya te compenseren.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon
hier niet op duwen