Rusland: help milieuactivisten

Petitie

Rusland: help milieuactivisten

367 / 1.000 handtekeningen

In december 2017 werd de prominente milieuactivist Andrei Rudomakha op brutale wijze in elkaar geslagen in Krasnodar, zuidwest-Rusland. Andrei en zijn collega’s van de ngo Environmental Watch for the North Caucasus (EWNC) kwamen net terug van een onderzoeksmissie waarbij ze nagingen of er illegaal gebouwd werd in het beschermde woud aan de Zwarte Zee.

Andrei werd langs achteren aangevallen, tegen de grond geduwd en in het gezicht geschopt tot hij het bewustzijn verloor. De aanval werd op beeld vastgelegd door camera’s in de straat. Andrei en zijn collega’s konden de auto van de aanvallers identificeren. Toch werden de daders nog niet gevat. Sterker nog, het onderzoek naar het misdrijf werd al verschillende keren stilgelegd.  

Vraag de Russische overheid dat er een efficiënt en onafhankelijk onderzoek komt naar de aanval tegen Andrei en zijn collega’s. Verder moet ze de nodige maatregelen nemen opdat milieu- en mensenrechtenactivisten zoals Andrei hun werk in alle veiligheid kunnen verderzetten.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Logo Amnesty International

Amnesty International Vlaanderen vzw
Goffartstraat 32
1050 Brussel

 

 

Ingang en onthaal:
Waversesteenweg 169
1050 Brussel
T: +32 2 669 37 37
onthaal@amnesty-international.be
Rek. nr. BE11 5230 8012 9048
Ondernemingsnr. BE 0418.308.243
RPR Brussel

 

 

 

hier niet op duwen