Steun Rocky Myers uit de VS

Petitie

Steun Rocky Myers uit de VS

189 / 5.000 handtekeningen

ZIT AL DRIE DECENNIA IN DODENCEL NA GEBREKKIG PROCES 

Bijna dertig jaar geleden kreeg Rocky Myers de doodstraf na een proces met onregelmatigheden. Zijn executie kan snel plaatsvinden, en zijn enige hoop is dat de gouverneur van Alabama hem gratie verleent.

Rocky Myers is 62 jaar en zijn vrienden kennen hem als zachtaardig en vriendelijk. Op elfjarige leeftijd werd bij hem een verstandelijke beperking vastgesteld.

In 1991 veranderde zijn leven voorgoed: Rocky werd als zwarte buurman verdacht voor de moord op een witte vrouw in zijn straat.

Het proces bevatte tegenstrijdige getuigenissen. Sommige getuigen zouden onder druk zijn gezet door de politie tijdens het onderzoek. Er was zo goed als geen fysiek bewijs tegen hem. Toch vond de bijna volledig witte jury hem schuldig. De jury adviseerde een levenslange celstraf maar de rechter negeerde dat en legde Rocky de doodstraf op.

Zijn advocaat liet hem in de steek, waardoor hij niet op tijd beroep kon aantekenen.

Roep de gouverneur van Alabama op om Rocky gratie te verlenen.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is vrijblijvend. Vul je het in? Dan kan Amnesty je opbellen om je te informeren over onze acties of om je steun te vragen.
Steun alle verhalen van de schrijfmarathon
hier niet op duwen