Eis de vrijlating van Raif Badawi

Petitie

Eis de vrijlating van Raif Badawi

3.085 / 10.000 handtekeningen

 BEDANKT VOOR DE 5366 HANDTEKENINGEN! 

De Saudische blogger Raif Badawi is sinds vrijdag 11 maart 2022 vrij. Dat was bijna 10 dagen nadat hij de volledige celstraf van 10 jaar uitgezeten had. Raif kan zijn vrouw een kinderen die het land ontvluchtten en in Canada wonen helaas niet in de armen nemen. In 2014 werd Raif veroordeeld tot 10 jaar celstraf met daarbovenop een uitreisverbod van 10 jaar. Hij kan Saudi-Arabië dus niet verlaten.

Dank aan al wie actie voor hem voerde. Hij mag dan wel zijn volledige straf uitgezeten hebben. Jouw internationaal protest zorgde er wel voor dat hij slechts 50 van de 1000 stokslagen te verduren kreeg. Hoewel deze actie afgesloten is, blijft Amnesty eisen dat de absurde reisverboden die mensenrechtenverdedigers en hun familieleden opgelegd krijgen, opgeheven worden. 

 

Raif Badawi uit Saudi-Arabië werd begin mei 2014 veroordeeld tot 10 jaar cel en duizend stokslagen voor zijn kritische blogs. Twintig weken lang, vijftig stokslagen na het vrijdaggebed.

Op 9 januari 2015 onderging Raif de eerste vijftig stokslagen. Internationaal protest kon gelukkig verhinderen dat Saudi-Arabië de overige 950 stokslagen uitvoerde.

Laat ons er nu samen voor zorgen dat Raif wordt vrijgelaten! Want Raif zit nog altijd in de cel, gescheiden van zijn vrouw en kinderen, alleen omdat hij online kritisch durfde zijn over de Saudische overheid en de islam.

hier niet op duwen