Eis de vrijlating van Raif Badawi

Eis de vrijlating van Raif Badawi

Raif Badawi uit Saoedi-Arabië werd begin mei 2014 veroordeeld tot 10 jaar cel en duizend stokslagen voor zijn kritische blogs. Twintig weken lang, vijftig stokslagen na het vrijdaggebed.

Op 9 januari 2015 werden de eerste vijftig stokslagen gegeven. Door internationaal protest werden de andere reeksen niet uitgevoerd. De gruwelijke foltering blijft Raif echter boven het hoofd hangen. De straf werd immers niet ingetrokken. 

De stokslagen kunnen ieder moment hervat worden. En dat alleen omdat hij online kritisch durfde zijn over de Saoedische overheid en de islam.

Stop de vreselijke straf voor Raif Badawi. Teken de petitie.

Kom ook in actie op Twitter

De Saoedische overheid is heel actief op Twitter. Het medium wordt in Saoedi-Arabië intensief gebruikt om informatie en ideeën uit te wisselen en om het debat aan te gaan.

Stuur nu een tweet naar @KingSalman:

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum enkel om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank.

Amnesty-groepen

De activisten van de Amnesty-groepen strijden in hun eigen stad of gemeente voor mensenrechten. Ze zijn gedreven en veelzijdig en voeren op verschillende manieren actie. Ze schrijven brieven, organiseren een benefiet, zetten een rommelmarkt op poten, trekken met een petitie naar het marktplein,… Heb je interesse, zoek hier de groepen in jouw buurt.

  

 

 

 

hier niet op duwen