KOM IN ACTIE VOOR GASTARBEIDERS IN QATAR

KOM IN ACTIE VOOR GASTARBEIDERS IN QATAR

 BEDANKT VOOR jullie 1.025 HANDTEKENINGEN! 

Deze actie werd afgesloten. Wereldwijd verzamelden we 280.000 handtekeningen die we op 14 maart 2021 overhandigden aan FIFA. Dank aan al wie in actie kwam voor de rechten van gastarbeiders in Qatar. We blijven supporteren voor ons nationaal elftal en voor mensenrechten in het land.


In aanloop WK Voetbal gaat uitbuiting arbeiders door

Gastarbeiders hebben in Qatar nog steeds te maken met extreem lange werkdagen en achterstallig loon of ze krijgen helemaal niet uitbetaald. In Qatar werken bijna 2 miljoen arbeidsmigranten.

Roep de Wereldvoetbalbond FIFA op ervoor te zorgen dat Qatar de mensenrechten beschermt van alle gastarbeiders, waaronder degenen die betrokken zijn bij het WK 2022.

Sinds Qatar in 2010 de organisatie van het WK Voetbal 2022 kreeg toegewezen, werd duidelijk dat de mensenrechten van arbeiders bij de bouw van de stadia systematisch worden geschonden. Recent voerden de autoriteiten verschillende hervormingen door voor betere arbeidsomstandigheden. Groot probleem is echter de slechte handhaving van die hervormingen. Hierdoor zijn duizenden werknemers nog steeds overgeleverd aan gewetenloze werkgevers, die straffeloos misbruik van hen maken.