Eis gerechtigheid voor uitgebuite arbeidsmigranten in Qatar

Petitie

Eis gerechtigheid voor uitgebuite arbeidsmigranten in Qatar

11.287 / 15.000 handtekeningen

Het WK voetbal in Qatar werd gebouwd met het bloed, zweet en tranen van honderdduizenden arbeidsmigranten wiens mensenrechten werden geschonden. Voetbal heeft hun levens voorgoed veranderd. Zij hebben recht op herstelbetalingen.

Arbeiders werkzaam in WK-projecten moesten dagenlang werken in de zinderende hitte en werden vaak te laat of helemaal niet betaald. Ook is de dood van werknemers niet onderzocht. Families van overleden arbeiders verloren hun dierbare en blijven nu achter zonder kostwinner.

Teken de petitie en roep Qatar en FIFA op om het juiste te doen: compenseer de uitgebuite arbeiders en hun families! 

Deze oproep wordt openlijk gesteund door meerdere voetbalbonden, supportersgroepen en sponsors van het WK. Uit onze wereldwijde opiniepeiling bleek dat de overgrote meerderheid van het publiek zich ook achter de eis tot compensatie stelt. 

Desondanks kwam er nog geen reactie vanuit FIFA of Qatar. In maart 2023 komen voetbalbonden opnieuw bijeen op het jaarlijkse FIFA-congres. Laten we daarom de druk hoog houden!


De hardst werkende ploeg heeft recht op evenveel prijzengeld als de Wereldkampioen. De hardst werkende ploeg verdient ook een Wereldbeker. 

Bouw mee aan deze Wereldbeker en zorg ervoor dat arbeidsmigranten gerechtigheid krijgen. 

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen
hier niet op duwen