Iran: laat Olivier Vandecasteele vrij

Petitie

Iran: laat Olivier Vandecasteele vrij

72.187 / 100.000 handtekeningen

Belgische NGO-medeweRker Olivier Vandecasteele onterecht vast in Iraanse cel

Olivier Vandecasteele maakte een korte reis in Iran toen agenten van de Revolutionaire Garde hem arresteerden op 24 februari 2022.

Ze brachten hem eerst naar de Evin-gevangenis, waar hij slachtoffer werd van foltering en andere mishandeling.  In augustus werd hij verplaatst naar een onbekende locatie. Zijn familie vernam dat hij nu in een keldercel zit zonder daglicht of frisse lucht.

Vandecasteele zou in een schijnproces zijn veroordeeld tot lange celstraffen, een geldboete en 74 zweepslagen.

Amnesty International roept Iran op om Olivier Vandecasteele onmiddellijk vrij te laten. Zolang hij vastzit, moeten de Iraanse autoriteiten kenbaar maken waar hij is, zorgen dat hij goed behandeld wordt, toegang krijgt tot een advocaat van zijn keuze en regelmatig contact kan hebben met zijn familie en de Belgische consulaire diensten.

Eis dat Iran Olivier Vandecasteele onmiddellijk vrijlaat.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.

 

Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan Amnesty je telefonisch benaderen om te informeren over onze acties of om je steun te vragen.