Bescherm de rechten van ouderen!

Petitie

Bescherm de rechten van ouderen!

8.317 / 10.000 handtekeningen

Ouder worden we allemaal. En eens je ouder bent, heb je overal ter wereld meer kans op discriminatie en andere mensenrechtenschendingen. Louter omwille van je leeftijd. Een internationaal ouderenrechtenverdrag kan de gepaste bescherming bieden.

Er is vandaag geen internationaal verdrag voor de rechten van ouderen, zoals dit wel bestaat voor bijvoorbeeld kinderen of personen met een handicap. Nochtans zou zo’n verdrag bescherming kunnen bieden.

Zowel in België als elders is duidelijk dat die bescherming nodig is. De situatie in woonzorgcentra tijdens de eerste Covid-19-golf was een voorbeeld van hoe ouderen onvoldoende aandacht kregen van de Belgische overheden. Amnesty documenteerde ook hoe conflicten en andere crises wereldwijd ouderen in gevaar brachten. Zo bleven oudere vluchtelingen in Myanmar en Bangladesh verstoken van hulp.

De discussie over een ouderenrechtenverdrag is volop aan de gang en de Belgische overheid kan en moet daarin een actieve rol opnemen, als lid van de VN-werkgroep rond verouderen.

Teken de petitie en eis dat België zich actief inzet voor een internationaal verdrag voor de rechten van ouderen.

Teken de petitie

We vragen je geboortedatum om na te kunnen gaan of je een uniek persoon bent in onze databank. Alleen je initialen en geboortejaar worden doorgegeven aan de geadresseerde(n) van de petitie.
hier niet op duwen