Afbeelding
Yecenia Armenta bedankt Marathonschrijvers: "Ik las alle brieven"
Goed nieuws

Yecenia Armenta bedankt Marathonschrijvers: "Ik las alle brieven"

25 februari 2016

"Ik las de brieven. Ik las ze allemaal. Het is opwindend je te realiseren dat er mensen zijn die zich om anderen bekommeren. En ze kennen me niet eens."

Tijdens de wereldwijde Schrijfmarathon afgelopen december schreven mensen massaal voor de vrijlating van de Mexicaanse Yecenia Armenta. In haar cel ontving ze meer dan achtduizend brieven van Amnesty-aanhangers uit de hele wereld. Eind januari zocht een Amnesty-delegatie haar op in haar cel in cel in Culiacán, in de staat Sinaloa en overhandigde haar alle post.

"Ik ben enorm dankbaar. De brievenschrijvers doen het mooiste wat ze kunnen: mensen in onrechtvaardige situaties helpen. Het vervult me met trots en het voelt fantastisch."

Armenta zit sinds juli 2012 in de gevangenis nadat ze, na vijftien uur lang gemarteld te zijn, een moord bekende die ze niet had begaan. Ze ondertekende een bekentenis nadat de agenten dreigden haar kinderen te verkrachten en te doden. Wat ze tekende weet ze niet – ze was geblinddoekt. Er was geen enkele aanwijzing voor haar betrokkenheid bij de moord.

Lees ook

Meer nieuws