Vrijwilligers in actie op Dranouter

Vrijwilligers in actie op Dranouter

Uit de beweging

Op zaterdag 6 augustus overvielen vrijwilligers van Amnesty International de bezoekersvan Festival Dranouter met een verrassingsactie. En we zagen dat het goed was!

Activisten kleefden stickers op tenten en toiletten en vroegen zo aandacht voor de moeilijke levensomstandigheden van vluchtelingen die Europa binnenkomen.

“Voor Belgen is het zeer moeilijk om zich iets voor te stellen bij de onmenselijke levensomstandigheden van mensen op de vlucht. Een paar dagen op een festivalcamping is heel plezant, ondanks het mindere comfort, maar maandenlang in een tentje in de modder en hitte is dat niet meer,” zegt Eva Berghmans van Amnesty International. 

Tentbeeld dranouter

Vreselijke omstandigheden

In Griekenland zitten momenteel meer dan 48.000 mensen geblokkeerd op het vasteland. De meesten van hen leven in zeer moeilijke omstandigheden, met veel onzekerheid over hun toekomst. Sommigen leven al maanden in een kleine tent onder een brug, of zelfs in de open lucht. Kampen zijn overbevolkt, onveilig en de hygiënische omstandigheden laten te wensen over.

“Dankzij onze actie hopen we dat de festivalgangers zich heel even inleven in de penibele situatie van de vluchtelingen. Zo willen we hen mobiliseren om onze petitie te tekenen en Europese leiders op te roepen om vluchtelingen te verwelkomen. Vluchtelingen vinden momenteel geen bescherming in Griekenland en andere gastlanden. Europese landen, waaronder België, kunnen en moeten hen een waardige toekomst te bieden.”

hier niet op duwen