Vrijgelaten Maria Teresa bedankt alle activisten voor hun steun

Vrijgelaten Maria Teresa bedankt alle activisten voor hun steun

Goed nieuws

In El Salvador werd op 20 mei Maria Teresa Rivera  vrijgelaten uit de gevangenis nadat duizenden Amnesty-activisten in heel de wereld voor haar op de barricades waren gesprongen. 

Maria Teresa werd in 2011, na een miskraam, veroordeeld tot veertig jaar gevangenis. Duizenden mensen over de hele wereld spraken hun steun voor haar uit. Dit is haar dankwoord voor iedereen. 

“Ik wil iedereen danken die me heeft gesteund en me niet in de steek heeft gelaten, iedereen die altijd in mijn onschuld heeft geloofd, ook al was ik een vreemde voor hen. Dit was voor mij iets heel bijzonders."

"Toen ik hoorde dat ik vrijgelaten werd, voelde ik me zeer gelukkig. Ik had mijn zoon anderhalf jaar niet gezien, wat me angstig en wanhopig maakte omdat ik niet wist hoe het met hem ging. Toen ze me kwamen vertellen dat ik vrijkwam, was ik sprakeloos. Ik was zo blij dat ik mijn zoon zou terugzien. Ik wenste dat ik bij hem kon zijn.

Het eerste wat mijn zoon vertelde was dat hij me erg graag zag. Ik zei hem dat ik ook van hem hield. Toen ik hem zag, wist ik dat ik nooit meer van hem weg zou gaan. Godzijdank ben ik nu bij hem.
Ik maak me zorgen over mijn financiële situatie, omdat ik geen werk heb en geen middelen om mijn zoon te onderhouden. Maar God zal deuren openen.

Ik heb altijd gewenst dat mijn zoon anders zou zijn dan ik, dat hij een beroep zou hebben. Ik kon niet studeren omdat ik er de middelen niet voor had. Maar ik wil een mogelijkheid vinden om mijn zoon te laten studeren.

Ik ben iedere man en vrouw dankbaar die mijn zaak heeft gevolgd - met die brandende kaars - en die hoopte dat ik vrij zou komen. Dat gaf me zo’n kracht, want als jullie als buitenstaanders er al in geloofden, dan moest ik dat zeker.

Jullie zijn allemaal engelen, die naar mij werden gestuurd op het moment in mijn leven dat ik daar het meest nood aan had. Dank aan ieder van jullie. Ik weet dat jullie me niet in de steek zullen laten en mijn compañeras, meer dan 25 vrouwen die nog gevangen zitten en onschuldig zijn zoals ik, zullen blijven steunen.

Gerechtigheid is geschied en dat moet opnieuw gebeuren voor mijn compañeras. Ik vraag iedereen – de mannen en vrouwen die mijn zaak hebben gevolgd – om ook hen te steunen. Ik zal dat ook doen. Ik mag dan niet de economische middelen hebben, maar ik heb de morele kracht om hen te helpen zich sterk te voelen, door de hoop levend te houden dat ook zij vrij zullen zijn en dat het recht zal zegevieren."

Word nu gratis lid van Amnesty International

Amnesty International is een beweging van mensen die samen vechten voor mensenrechten en zo de wereld veranderen.

kaarsen

Jouw gift helpt Amnesty International om de vrije meningsuiting te verdedigen, geweld tegen vrouwen te stoppen, te vechten tegen de doodstraf, gewetensgevangenen te bevrijden en meer.

hier niet op duwen