Tunesië: gewetensgevangene vervroegd vrijgelaten

Tunesië: gewetensgevangene vervroegd vrijgelaten

Goed nieuws

Op 21 juli werd gewetensgevangene Slim Boukhdir voorwaardelijke vrijgelaten door het Tunesisch Ministerie van Justitie. Een officiële reden voor zijn vrijlating is er niet, maar deze heeft waarschijnlijk te maken met zijn "goed gedrag" in de cel.

Slim Boukhdir was journalist voor voornamelijk Arabische media zoals de krant Al Quds Al-Araby en Al-Arabiya.net. In mei 2007 zei hij in een interview dat een familielid van President Ben Ali verantwoordelijk was voor de dood van zeven mensen tijdens een door hem georganiseerd concert. Daarna kreeg Slim Boukhdir dreigtelefoontjes.

Slim Boukhdir werd op 26 november 2007 gearresteerd wegens "belediging van een openbaar ambtenaar in dienst", "inbreuk op openbare moraal" en "weigering om zich te legitimeren". Op 4 december werd hij veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf na een oneerlijk proces. Amnesty International voerde intensief actie voor zijn vrijlating.

Amnesty International is blij met de vrijlating, maar vraagt de Tunesische overheid met aandrang om de vrijheid van meningsuiting te respecteren en journalisten hun werk te laten doen.

 

 

hier niet op duwen